Yaklaşan Son İşlem Tarihi Neden Çok Farklı Görünecek?

Yaklaşan Son İşlem Tarihi Neden Çok Farklı Görünecek?

Geçmişteki NBA takas tarihleri, çoğu zaman büyük isimlerin takım değiştirme telaşına sahne olmuştu. Ancak bu sezonun son teslim tarihi ile ilgili söylentiler birbiriyle örtüşmüyor gibi görünüyor.

ESPN’den Adrian Wojnarowski, Threads’deki soru-cevap sırasında bu yıl daha az heyecan verici bir son takas tarihi beklediğini söyledi ve “çok sayıda alıcı, ancak az sayıda satıcı” olduğunu belirtti.

Bu sezonun ticaret piyasası dinamiklerini etkileyen çeşitli nedenleri derinlemesine inceledi.

Wojnarowski, “Bunun bir kısmı, daha fazla takımın piyangoya düşmek yerine sezon sonrasına ulaşmaya çalışmasını sağlayan Play-In turnuvası” diye yazdı. “Ayrıca, bu en üst düzeyde güçlü bir draft sınıfı olarak kabul edilmiyor, bu nedenle, piyangoda birkaç ekstra pinpon topu yerine sezon sonrası bir yeri takas etmek için daha az motivasyon var.”

Geçen sezonun son teslim tarihi sırasında NBA, Kevin Durant ve Kyrie Irving gibi oyuncuların yeni takımlar bulmasıyla önemli bir değişime tanık oldu.

Ancak geçen sezon, özellikle de son derece imrenilen Victor Wembanyama’nın ele geçirilmesiyle, takımların draft pozisyonları için rekabet etme motivasyonunu artırdı.

Buna karşılık, yaklaşmakta olan 2024 draftı, bir seriyi aynı şekilde dönüştürebilecek göze çarpan bir beklentiden yoksun, bu da takımların daha fazla piyango topu peşinde varlıklarıyla kumar oynama hevesini azaltıyor.

Wojnarowski’ye göre bazı işlemler gerçekleşecek olsa da, yaklaşan takas tarihi, önceki sezondaki göz kamaştırıcı manzaradan yoksun olabilir.

“Alışverişler olacak. Satıcılar olacak” diye yazdı. “Fakat gerçekten kötü takımların varlıklarını elden çıkarmaları için talep edilen fiyat yüksek olacak, bu da piyasayı biraz yavaşlatacak.”

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir