ABD ve Çin, erkekler elemelerinin 5. gününde önemli galibiyetler elde etti

ABD ve Çin, erkekler elemelerinin 5. gününde önemli galibiyetler elde etti

Gün ABD ile Polonya arasındaki çatışmayla başladı. Zorlu bir mağlubiyetin ardından ivmesini geri kazanmaya kararlı olan ABD, sahaya harika bir oyun çıkararak Polonya’yı 3-0 (25-19, 25-22, 25-17) mağlup etti.

Başlangıçtan itibaren ABD Takımı kusursuz bir takım çalışması sergiledi ve rakiplerinin onlara ayak uydurmakta zorlanmasına neden oldu. Polonya, skoru birbirine yakın tutmak için gösterdiği yoğun çabaya rağmen rakiplerinin hücumu karşısında mağlup oldu. ABD kazanma yoluna geri döndü ve son hesaplaşma için güçlü bir çekişmeye devam ediyor.

Sırada Japonya ile Çin arasında yoğun bir Doğu Asya karşılaşması vardı. Beceri ve strateji sergileyen Çin takımı, Japonya’yı 3-0 (25-14, 25-14, 25-17) galibiyetle mağlup ederken şüpheye yer bırakmadı.

İlk servisten itibaren Çin, oyunun tüm cephelerinde liderlik yaparak üstünlüğünü ortaya koydu. Japonya’nın geri dönüş yapma yönündeki coşkulu çabalarına rağmen, Çin takımının hücum hücumu ve sağlam savunması karşısında kendilerini sürekli olarak geride buldular ve bu da beş maçtan dördüncü galibiyetini garantiledi.

Hırvatistan’ın üçüncü maçında Ukrayna ile karşılaşmasıyla Avrupa takımları ön plana çıktı. Her iki takımın da galibiyete aç olduğu maçta her puan kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Ukrayna, zorlu bir 3-0 (25-21, 25-21, 26-24) galibiyeti elde ederek galibiyet-mağlubiyet rekorunu 4-1’e yükselterek yarışmada daha güçlü bir güç olduğunu kanıtladı; Hırvatistan ise bir yenilgiyle karşı karşıya kaldı Turnuvada 3-2’ye düştü.

Günün final maçında Irak, Kanada’yı 3-1’lik skorla (25-18, 23-25, 25-11, 25-23) mağlup etti. Maç öncesinde Kanada’nın 3-1’lik umut verici bir rekora sahip olmasına rağmen, Kuzey Amerika takımı, dört maçta yalnızca bir galibiyet elde eden Asya takımına karşı bocaladı.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir