Voleybol Uluslar Ligi Yeniden Geldi ve Finallere Giden Yol Başlıyor

Voleybol Uluslar Ligi Yeniden Geldi ve Finallere Giden Yol Başlıyor

Bu yılki Voleybol Uluslar Ligi, dünya spor endüstrisi için en önemli etkinliklerden biri. Herhangi bir milli takım kupayı evine götürebileceğinden, voleybol tutkunları koltuklarının kenarında oturup favori takımlarına çok dikkat ediyor.

Bazı takımlar yıllardır en iyi milli takım unvanını taşırken, diğerleri kupayı kazanmak için çok çaba sarf etmeye hazır olsa da, bu yılki Voleybol Uluslar Ligi’nin kaçınılmaz kazananının kim olacağını sadece bekleyip görebiliriz.

hakkında en son haberleri takip etmek isteyen bir voleybol hayranı iseniz VNLbu makaleyi okumaya devam edin, çünkü hangi takımların finale çıktığını ve ligi kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu öğrenebilirsiniz!

VNL 2022’nin temelleri

Sizi sonuçlarla ilgili önemli bilgilere çekmeden önce, bu yılki Voleybol Uluslar Ligi hakkında bilmeniz gereken temel şeyleri ele almalıyız.

Muhtemelen izlemenize yardımcı olacak mevcut en iyi akışı arıyorsunuz. Ancak yaz, yurtdışına seyahat etmek için ideal bir zamandır ve her zamanki erişiminizin artık mevcut olmadığını fark edebilirsiniz. Bu amaçla, bir PC için VPN Görmek istediğiniz içeriğe erişimi sağlamak için. Buna yoğun voleybol etkinlikleri dahildir veya akış platformlarındaki çeşitli prömiyerlerle ilgili olabilir. Neyse ki, Sanal Özel Ağ her şeye yardımcı olur!

Artık tüm etkinliklere erişimi garanti ettiğinize göre, bu yılki VNL hakkında bilmeniz gereken her şeyi size veriyoruz.

Bu yıl erkekler ve bayanlar kategorilerinde en iyi milli voleybol takımı için 16 takım mücadele edecek. Lig, ön eleme için altı mekanda gerçekleşirken, finaller Ankara, Türkiye (kadınlar) ve Bologna, İtalya (erkekler) ‘de gerçekleşecek.

Erkekler kategorisi ön elemeleri 7 Haziran’da başladı ve 24 Temmuz’a kadar devam edecek. Kadınlar kategorisi 31 Mayıs ile 3 Temmuz arasında sürüyor. Kadın takımları ön eleme turlarının ilk haftası bitti ve şimdiden kabaca bir fikrimiz var. hangi takımlar final oynayacak.

VNL ne getirecek?

Ulusal Voleybol Ligi kuralları basittir – 16 takım, dört takımdan oluşan dört havuza ayrılır. Beş hafta boyunca turnuvanın yuvarlak robin konseptinde yarışırlar ve toplamda 120 maçla sonuçlanırlar.

Daha sonra, ilk altı takım, üç takımdan oluşan iki havuzda yuvarlak deneme formatında çeyrek final oynar. Her havuzda en iyi niteliklere sahip iki takım, ikinci sırada yer alan takımlara karşı yarışarak yarı final turuna katılmaya hak kazanır.

Son olarak, yarı final turu galipleri, ulusal voleybol ligi şampiyonluğu için mücadele ettikleri son turda birbirleriyle yarışırlar. Kazanan, en çok kazanılan maçlara ve en yüksek puan ve ayar oranına sahip olmalıdır.

Şimdiye kadar ne biliyoruz?

Şu an itibariyle, kadın VNL için çetele değişmeye mahkumdur. Bu makaleyi yazarken Japonya birinci, Tayland ve Çin ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

Türkiye, Sırbistan ve Brezilya (sırasıyla ilk üç takımın altında puan alan) aynı puan ve galibiyet sayısına sahip olsa da, ön tur için puan ve set oranında açık bir fark görebiliyoruz.

Bununla birlikte, puan tablosu gelecekteki ön turlara bağlı olarak hızla değişebilir. Bazı takımlar daha fazla maç kazanabilse de, turnuva boyunca toplam puan nedeniyle daha düşük sıralarda yer alabilirler.

Hangi takımların kazanma olasılığı daha yüksek?

Son dört yılda çeşitli takımların turnuvayı kazandığına tanık olmamıza rağmen, her iki cinsiyet kategorisinde de hangi milli takımın şampiyon olacağını tahmin etmek hala zor. Bazı takımlar şimdiye kadar en çok maçı kazandı, ancak diğerleri set ve puan oranları nedeniyle daha yüksek puanlar aldı.

Ayrıca bayanlar liginin daha erken başladığını ve kupayı hangi takımın alabileceği konusunda şimdiden kabaca bir fikir edinebileceğimizi de unutmamalıyız. Şu anda, Japonya en yüksek kazanma şansına sahip, ancak sonraki turlarda her şey olabilir.

Erkekler kategorisine gelince, turnuva yeni başladığı için varsayımlarda bulunmak için henüz çok erken. Amerika Birleşik Devletleri şu anda puan tablosundaki en iyi takım olarak duruyor. Ancak sıralama kolayca değişebilir.

Çözüm

Şu anda voleybolseverler koltuklarının ucunda oturup milli takımlarını tezahürat yapıyor. Voleybol Uluslar Ligi sadece dört yıldır olduğu için finali kimin kazanacağını bilemeyiz.

Bununla birlikte, bazı takımlar diğerlerinden daha çok çalıştığından, geçmiş sonuçların gelecekte olabileceklerle hiçbir ilgisi olmayabilir. Yine de kazanan takımın en iyi tekniğe, güce ve odaklanmaya sahip olacağından emin olabiliriz.

Her iki cinsiyet için de bu yılki VNL turnuvasının kazananını şimdiden varsayabiliriz gibi görünse de, özellikle final turlarında her şeyin olması kaçınılmaz. Dolayısıyla bu yıl kupayı hangi takımların eve götüreceğini bekleyip görebiliriz.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir