Orlando Magic, Shaquille O’Neal’in 32 Numaralı Formasını Emekli Edecek

Orlando Magic, Shaquille O’Neal’in 32 Numaralı Formasını Emekli Edecek

Hall of Fame oyuncusu Shaquille O’Neal, NBA tarihinde forması kulüp tarafından emekliye ayrılan ilk Orlando Magic oyuncusu olmaya hazırlanıyor.

Haber canlı yayında duyuruldu NBA’in içinde ve yayın ekibi, Magic CEO’su Alex Martins’in görüntülü görüşmesiyle O’Neal’i şaşırttı.

Martins, “Birisi Orlando Magic’i resmi olarak haritaya koyan ilk oyuncunun kim olduğunu sorduğunda cevap basit: Shaquille O’Neal” dedi. “Bu franchise’ı hem saha içinde hem de saha dışında yeni boyutlara taşıdı ve mirası bugün hala organizasyonumuzda hissediliyor. DeVos ailesi adına, 32 numarayı sonsuza kadar kalacağı Kia Center’ın kirişlerine yükselterek Shaquille’i onurlandırmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Shaq, 1992 Draftında Magic tarafından LSU’dan ilk genel seçim olarak seçilmişti.

Orlando’da geçirdiği dört sezonda, büyük adam Yılın Çaylağı ödülünü kazandı (1993) ve Magic’i serinin ilk play-off maçına (1994) ve ilk NBA Finalleri maçına (1995) taşıdı.

“DeVos ailesine teşekkür etmek istiyorum” O’Neal yayında şunları söyledi. “Orada harika bir dört yıl geçirdim. Sadece içeri girip kendime bir isim yapmak istedim.

O’Neal, Lakers’ın Nisan 2013’te 34 numaralı formasını ve Miami Heat’in Aralık 2016’da 32 numaralı formasını emekli etmesinden bu yana, NBA tarihinde forması üç farklı kulüp tarafından emekliye ayrılan ikinci oyuncu oldu.

Wilt Chamberlain, üç farklı organizasyon (Warriors, 76ers ve Heat) tarafından üç formayı emekliye ayıran tek oyuncuydu.

O’Neal’in Magic’ten 1992’den beri takım arkadaşı olan Dennis Scott, “Sporda gördüğümüz, oyun oynayan ve oyunu doğru şekilde seven, kendi yolunu yaratan ve bunu kendi yönteminle yapan az sayıda adamdan birisin” dedi. 96. “Artık numaranız üç farklı alanda kullanımdan kaldırıldı. Bu özel bir şey.”

DEVAMINI OKU: Bam Adebayo’nun Acımasız Gerçeklik Kontrolü ve Bundan Nasıl Öğreniyor?

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir