Parapan Amerikan Oyunları 2027: Baranquilla’nın barındırma hakları geri çekildi

Parapan Amerikan Oyunları 2027: Baranquilla’nın barındırma hakları geri çekildi

Amerika Paralimpik Komitesi, Panam Spor İcra Komitesinin, Ev Sahibi Şehir Sözleşmesinin çeşitli ihlalleri nedeniyle oybirliğiyle Kolombiya’nın Baranquilla kentini XX Pan Amerikan Oyunları ve VIII Parapan Amerikan Oyunlarına Ev Sahibi Şehir olarak geri çekme kararı aldığını duyurdu.

Pan Sports ve Amerika Paralimpik Komitesi, engelli sporunun ve sporcularının geliştirilmesi ve tanıtılmasına olan bağlılığını yineledi ve iki kuruluş, 2027 Oyunlarına yeni bir ev sahibi bulmak için birlikte çalışıyor.

Oturarak voleybol, 2003 yılında Mar del Plata, Arjantin’de düzenlenen Parapan Amerikan Oyunları’nın spor programının bir parçası haline geldi ve o zamandan bu yana, 2019 yılına kadar Lima, Peru’da düzenlenen Oyunların sonraki her edisyonuna dahil edildi.

Brezilya erkek takımı ve ABD kadın takımı, Lima 2019 Oyunları’nda podyumun zirvesine çıktı ancak 2023’te Şili’nin Santiago kentinde, oturarak voleybolun programa dahil olmaması nedeniyle şampiyonluklarını koruyamadı.

Aşağıdaki resmi duyuruyu okuyun:

Parapan Amerikan Oyunları 2027: Baranquilla’nın barındırma hakları geri çekildi yazısı ilk olarak World ParaVolley’de göründü.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir