Dennis Schröder Neden Lakers’tan ayrılıp Raptors’a katıldığını açıklıyor

Dennis Schröder Neden Lakers’tan ayrılıp Raptors’a katıldığını açıklıyor

Alman basketbol kahramanı Dennis Schroder, milli antrenörü Darko Rajakovic ile bu sezon Toronto Raptors’ta yeniden bir araya gelecek.

Temmuz ayında Schroder, Lakers’tan ayrılmayı ve Raptors’la iki yıllık, 26 milyon dolarlık bir sözleşme imzalamayı tercih etti.

Bu, Schroder’in Almanya adına oynadığı ve tesadüfen Rajakoviç’in çalıştırdığı FIBA ​​Basketbol Dünya Kupası kampanyasından hemen önceydi.

Schroder, Toronto’yla sözleşme imzalamasının ana nedeninin Rajakoviç’le olan geçmişi olduğunu itiraf etti.

“Bence Darko [Rajakovic]baş antrenör,” dedi Schroder. ESPN’in NBA Bugünü. “Onunla beş yıl önce OKC’de tanıştım, arkadaş olduk ve bana ve takıma koçluk yapması hoşuma gitti. Görevi devraldığında hemen beni aradı ve menajerime orada olmak istediğimi, bunun bir parçası olmak istediğimi söyledim. Bence bu harika bir uyum, milli takımdaki gibi oynamak: Topa biraz daha hakim olmak, dışarı çıkıp koşmak.”

Eğer FIBA, Toronto’da olacakların bir ön izlemesiyse dikkatli olun, çünkü Alman takımı hem sürpriz paketti hem de turnuvanın güç santralleriydi.

Yarı finalde ABD Takımı karşısında şok etkisi yarattılar ve ardından Sırbistan’ı yenerek altın madalyaya ulaştılar; bu, ülke tarihinde ilk kez bir FIBA ​​turnuvasında altın madalya kazandı.

Raptors guardı, maç başına 19,1 sayı ve 6,1 asist ortalamaları yakalayarak, gösterdiği performansla FIBA ​​MVP ödülüne layık görüldü.

30 yaşındaki oyuncu, profesyonel basketbol kariyerine 2011 yılında Braunschweig’de oynayarak başladı ve 2013 yılında Hawks tarafından 17. sıradan seçilerek NBA’e geçiş yaptı.

Rajakoviç’e gelince, Toronto, takım Doğu Konferansı’nı dokuzuncu bitirdikten ve Chicago’ya karşı ön eleme turnuvasının ilk turunda elendikten sonra Nick Nurse’un yerine Sırp yerlisini işe aldı.

DAHA FAZLA OKUYUN: NBA’in Yeni Dinlenen Yıldızlar Politikası Her Takımı Nasıl Etkiliyor?

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir