Adam Silver, Knicks ile Raptors arasındaki davaya ağırlık veriyor

Adam Silver, Knicks ile Raptors arasındaki davaya ağırlık veriyor

NBA Komiseri Adam Silver bu hafta ilk kez Knicks’in çalıntı özel bilgilerle ilgili olarak Raptors’a açtığı davaya değindi.

“Bu anlaşmazlıkla ilgili olarak, federal mahkemeye sunulan şikayette okuduklarımdan fazlasını bilmiyorum ve dolayısıyla durumun ne kadar vahim olduğuna dair henüz bir fikrim yok ve bunu yapma fırsatım da olmadı. Raptors’ın tepkisinin ne olduğunu görün,” dedi Silver Çarşamba günü medyaya. “Bu sonuçta benim önüme çıkabilir, bu yüzden yargılamayı ertelemenin uygun olduğunu düşünüyorum.”

Kaçırmış olabilirsiniz diye söylüyorum, New York 21 Ağustos’ta dava açtı ve Ikechukwu Azotam adlı eski bir çalışanın Toronto’daki yeni işine götürmek üzere bilgi çaldığını iddia etti.

“Bu dosyalar, oynatma sıklığı raporları, 2022-23 sezonuna yönelik hazırlık kitabı, video keşif dosyaları ve materyalleri gibi gizli bilgileri ve daha fazlasını içeriyor. İş sözleşmemizin, ceza kanunumuzun ve medeni kanunumuzun açıkça ihlal edildiği göz önüne alındığında, bu eylemi gerçekleştirmekten başka seçeneğimiz kalmadı.” dedi Madison Square Garden Sports sözcüsü o sırada söyledi.

Davada aralarında Raptors takımı, MLSE, Raptors’ın yeni başantrenörü Darko Rajaković, Raptors oyuncu geliştirme koçu Noah Lewis, ismi açıklanmayan on kişi ve elbette Azotam’ın da bulunduğu 14 sanık yer aldı.

Azotam, Knicks’te video koordinatör yardımcısı olarak çalıştı ve ardından 2020-23 yılları arasında video / analiz / oyuncu geliştirme asistanı direktörü olarak çalıştı ve iddiaya göre 2023 Haziran / Temmuz civarında Toronto tarafından işe alındı.

Davanın sonuçlarının ne olacağı henüz belli değil, ancak bu kesinlikle yeni teknik direktör Rajaković için iyi bir görünüm değil.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir