Warriors, Jordan Poole’u Maliyetli Hatalar ve Kötü Şutlara Karşı Savundu

Warriors, Jordan Poole’u Maliyetli Hatalar ve Kötü Şutlara Karşı Savundu

Son zamanlarda Jordan Poole için inişli çıkışlı bir yolculuk oldu, ancak takım arkadaşları onun arkasını kolladıklarını gösterdi.

30 Aralık’ta Portland’a karşı oynadığı olağanüstü 41 sayılık oyun hariç, Poole son dört maçında sahadan yüzde 36 ve üçten yüzde 28 şut çekiyor.

Steph Curry’nin sahadan uzaklaştırılmasıyla Poole, topun elinde olmasından en iyi şekilde yararlanıyor. Ancak bu her zaman en verimli basketbolla sonuçlanmadı ve Çarşamba günü Detroit Pistons’a kaybettiği maliyetli geç top kaybı nedeniyle eleştirildi.

Ancak Savaşçı arkadaşı Klay Thompson, genç takım arkadaşının yanında duruyor.

Thompson Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Ona soyunma odasında ona topu atmamın bir nedeni olduğunu söyledim. “Çünkü o böyle. O bir debriyaj oyuncusu. O bir şut yaratıcısı. O olmasaydı bu galibiyet serisini yakalayamazdık. Biliyorum ki.”

Thompson, genç bir oyuncu olarak benzer mücadelelerden geçtiğini sözlerine ekledi.

“Yani, vur, hepimiz kariyerimizin başlarında bu turlardan geçiyoruz,” dedi. “İkinci yılımda Nuggets’a karşı iki serbest atış kaçırdığımı ve arenadan üniformamla ayrıldığımı hatırlıyorum. Yani, sanki hepimiz içinden geçmeliyiz. Steph (Curry) içinden geçti. Jordan, top elindeyken ona güvenmeye devam edeceğiz çünkü o bizi harekete geçiren bir motor.”

Bu arada Warriors koçu Steve Kerr, Warriors’ın Pistons’a karşı bir açıktan geri savaşırken Poole’un bir dizi önemli oyun oynadığına dikkat çekti.

Kerr, “Aynı zamanda büyük şutlar da atıyor,” dedi. “Gerilimde iki büyük atlayıcıya çarptı. Jordan bizim için çok büyük oyunlar oynadı ve çok maç kazanmamıza yardım etti. Harika olan şey, kariyerinin bu aşamasında her şeyin onun için bir öğrenme deneyimi olması.

“Çok fazla oyun sonu deneyimi yaşıyor. Bir hata yaptı ama ondan hemen önce iki büyük şut attı ve bence gerçekten iyi oynadı ve tüm maç boyunca sert oynadı.”

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir