Steph Curry, Oyuncuların Son Zamanlardaki Yüksek Skorlu Oyun Heyecanına Tepki Verdi

Steph Curry, Oyuncuların Son Zamanlardaki Yüksek Skorlu Oyun Heyecanına Tepki Verdi

Görünüşe göre son iki NBA haftasında oyuncular en çılgın skorları ortaya koyarken suda bir şeyler vardı.

En büyüğü Luka Doncic’in Cuma günkü 73 sayılık maçıydı.

Warriors’ın yıldızı Stephen Curry’ye, Joel Embiid’in 70 sayılık gecesi, Karl Anthony Towns’ın 62 sayılık maçı ve Devin Booker’ın 62 sayılık maçı gibi son bireysel skor patlamaları soruldu.

“Muhtemelen Luka, Joel, KAT ve Book ile birlikte topu potaya koyabilen adamların bir kombinasyonu; onlar daimi golcülerdir; onların yaptığı budur” Curry açıkladı. “Bunun düzeyi ve kısa bir süre içinde erkeklerin nasıl ısınıp güven oluşturdukları, baraj kapaklarının nasıl açıldığı ve açıkça bunu yapabilecek kapasitede oldukları.”

Dokuz kez All-Star olan oyuncu, şu anda oyunun gidişatından dolayı sahanın savunma tarafında fiziksel olarak güçlü olmanın ne kadar zor olduğunu anlatmaya devam etti.

Bu, Doncic Embiid ve KAT gibi golcülerin işine geliyor çünkü onlar daha korunaklı.

Embiid flopping teknikleriyle pek çok darbenin üstesinden geliyor çünkü uzun adama çoğu gece ortalama bir NBA oyuncusundan çok daha fazla serbest atış hakkı veriliyor.

Embiid, Spurs’e karşı oynadığı 70 sayılık maçta kendisine 23 serbest atış hakkı verildi ve bunların 21’ini şutladı.

Curry, “Maçın nasıl yönetildiği ilginç” dedi. “Bu gece bunu biraz gördünüz (Warriors’a Lakers’ın 43’üne karşı 16 serbest atış hakkı verildiğinde). Bazı şeylerin nasıl adlandırıldığına dair bir kalıpla istediğiniz kadar fiziksel olmak zor ve erkekler bundan yararlanıyor. Eğer her üç seviyede de gol atabilir ve faul çizgisine gelebilirseniz harika bir gece geçireceksiniz.”

Bireysel oyuncuların tarihi geceler yaşamasının harika olduğunu düşünen Curry, sahada yapılan tüm çağrılara kesinlikle katılmıyor.

“Beceri setlerini ve oyuncuların nasıl gol atabileceğinin çeşitliliğini göstermek lig için harika, ancak düzeltilmesi gereken bazı şeyler de var.”

DAHA FAZLA OKUYUN: Giannis ve Dame, Doc Rivers’ın İşe Alımı Konusunda İlk Düşüncelerini Açıkladı

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir