Kenya, Afrika Bölge Şampiyonası’nın açılış gününde ev sahiplerini üzdü

Kenya, Afrika Bölge Şampiyonası’nın açılış gününde ev sahiplerini üzdü

Kenya, Pazartesi günü Lagos, Surulere’deki Teslim Balogun stadyumunda ev sahibi Nijerya’ya karşı iki maç galibiyeti alarak ParaVolley Afrika Oturma Voleybol Bölgesi Şampiyonası’na başladı.

Kenyalı kadın takımı, Nijerya karşısında erkek vatandaşlarına göre daha kolay bir galibiyet alarak rakiplerini 3-0 (25-15, 25-6, 25-15) mağlup etti.

Kenyalı erkekler umut verici bir başlangıç ​​yaptı ve ilk iki seti kazanarak sonraki iki karede ev sahibi takımın baskısını hissettiler. Nijerya her iki set galibiyetinde de iki sayılık fark elde ederek maçı eşitlik bozmaya kadar uzattı.

Son set çekişmeli geçti ve her iki takım da üstünlük sağlamak için mücadele etti. Konuk ekip, 3-2’lik (25-22, 25-13, 23-25, 23-25, 15-12) zorlu mücadeleden son üç puanı alarak galibiyetle ayrıldı.

Açılış Töreni sırasında yaptığı karşılama konuşmasında ParaVolley Afrika Başkanı, turnuvanın önemini ve bölgenin artan katılımdaki başarısını vurguladı.

Salı günkü 2. gün etkinliğinde, ilgili Paralimpik Oyunları eleme kampanyalarına güçlü başlamayı ümit eden güçlü takımlar (Mısırlı erkekler ve Ruandalı kadınlar) yer alacak.

Ruanda ile Cezayir arasındaki erkekler B Grubu karşılaşması ilk maç olacak ve ilk servis yerel saatle 10:00’da başlayacak. Ruandalı kadınlar daha sonra saat 16:00’da Nijeryalılara karşı oynayacak, ardından Mısırlı erkekler de saat 16:15’te Faslılarla karşılaşacak.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir