NBA Antrenörleri ve Personeli, NBA’in Yeni Yük Yönetimi İddialarına Şüpheyle Bakıyor

NBA Antrenörleri ve Personeli, NBA’in Yeni Yük Yönetimi İddialarına Şüpheyle Bakıyor

NBA, yük yönetimi konusunda sıkı önlemler alıyor ve şimdi bu konseptin oyuncuların sakatlanmasını önlemek için işe yaramadığını iddia ediyor.

NBA’in basketbol operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Joe Dumars, “Daha önce, verilerin oyuncuları belirli bir süre dinlendirmeniz gerektiğini gösterdiğine dair kesin bir sonuç vardı ve bu da onların oturmamalarını haklı çıkardı” dedi. medya konferans görüşmesi geçen hafta. “Daha fazla veri elde ettik ve bu, dinlenmenin, oyuncuların dışarıda oturmasının sakatlık, yorgunluk veya buna benzer herhangi bir şeyin olmamasıyla ilişkili olduğunu göstermiyor. Bu, arka arkaya maçların ikinci gecesinde erkeklerin o kadar verimli olmayabileceğini gösteriyor.”

İlginç olan, ligin yakın zamana kadar yük yönetimi konusunda fazla endişe duymamasıydı.

NBA Komiseri Adam Silver Şubat ayında bu konu hakkında konuştu ve hatta oyuncuların sahada daha fazla çıkmasının kendisinin kabul edeceği bir şey olmadığını belirtti.

Silver, Salt Lake City’de şunları söyledi: “Görüyorsunuz, oyuncuların yeterince oynayıp oynamadığı konusuna ağırlık vermekte tereddüt ediyorum çünkü neyin uygun olduğuna dair gerçek tıbbi veriler ve bilimsel veriler var.” “Bu adamların… bir şekilde daha fazla orada olmaları gerektiği yönündeki öneriye… inanmıyorum.”

Lig, oyuncuların dinlenmesi konusunda bu sert tavrı ancak yeni ulusal televizyon yayın hakları için pazarlık yapmaya başladıklarında almış görünüyordu.

NBA’in yeni keşfedilen iddiaları, NBA koçları ve çalışanları tarafından şüpheyle karşılandı.

Bir NBA koçu “Bu sadece halkla ilişkiler” dedi Atletik, Dumars’la görüşmesi hakkında özgürce konuşabilmesi için kendisine anonimlik verildi. “Yük yönetiminin yaralanma ve iyileşme açısından anlamlı olduğunu kanıtlayan pek çok başka çalışma var.”

Eski bir spor bilimi direktörü şunları söyledi: “Mesela, eğer hepimiz bunun kanıta dayalı olmasını ve bilimin bunu desteklemesini bekliyorsak, bunu bundan 10 yıl sonra yapıyor olacağız. Araştırmamızın tamamlanması bu kadar sürüyor. Ve bir sonraki araştırma makalesi bunu çürütüyor. Yani elit sporlarda biz erken benimseyenleriz, bilimi ve araştırmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Temel bilimin kavramlarını kullanabilir ve uygulayabiliriz. Ama kanıt beklersek kaçırmış oluruz. Eğilimin ilerisinde kalamadığımız için kovulduk.”

Yeni kuralların 2023-24 sezonu boyunca oyuncuları ve takımları nasıl etkileyeceğini görmek ilginç olacak.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir