Yenilgisiz takımlar 2023 Avrupa Şampiyonası final mücadelesine hazır > Dünya ParaVolleyDünya ParaVolley

Yenilgisiz takımlar 2023 Avrupa Şampiyonası final mücadelesine hazır > Dünya ParaVolleyDünya ParaVolley

Bosna-Hersek ve Almanya, yedi maçlık galibiyet serisinin ardından erkekler finaline hızla yükselirken, İtalya ve Slovenya, Palamare Valter Vicentini’de düzenlenen 2023 Oturarak Voleybol Avrupa Şampiyonası’nda üst üste altı galibiyetle kadınlar finaline yükseldi. Cumartesi.

Bu altı gün boyunca, dört takım da yarışmanın en iyi tarafları olarak sıralandı ve erkeklerde ve kadınlarda kıta şampiyonluğunu ve Paris 2024’teki iki yerini hangi takımın alacağını belirlemek için Pazar günü son maçını oynayacak.

Erkekler turnuvasında Bosna-Hersek 11. kıta şampiyonluğu için mücadele ederken, Almanya Pazar günü yerel saatle 17.30’da altın madalya için mücadele edecek.

Safet Alibasic ve Stevan Crnobrnja liderliğindeki Boşnaklar, Ukrayna’yı 3-0 (25-14, 25-16, 25-19) mağlup etti. Alibasic ve Crnobrnja sırasıyla 17 ve 15 sayı kaydetti.

İki Bosnalı gol kralı bir araya gelerek takımın toplam 14 blok çıkışının dokuzunu oluşturdu ve maçta sadece 10 blok yapan Ukraynalı gol kralı Denys Bytchenko’nun hücumunu kısıtladı.

Almanya, Avrupa Erkekler yarı finalinde Polonya’ya karşı kazandığı zaferi kutluyor © ParaVolley Europe

Almanya’nın hücum ve servis hattındaki performansı, ikinci yarı finalde Polonya karşısında 3-0 (25-12, 25-14, 25-17) galibiyete layık olduğunu kanıtladı ve rakiplerini 38-18 atak ve 11-2 servis galibiyetiyle geride bıraktı. .

Heiko Wiesenthal ve Dominik Albrecht sırasıyla 14 ve 12 sayı attılar ve maçtaki 11 asın dokuzunu kaydettiler. Polonya adına Marcin Polak dokuz sayı kaydetti.

Ukrayna ile Polonya arasındaki bronz madalya maçı saat 10.00’da oynanacak.

Bu arada İtalya ile Slovenya arasındaki kadınlar finali, erkekler finalinden önce saat 15.00’te oynanacak.

İtalya ve Slovenya yarı finalde en zorlu sınavlarıyla karşı karşıya kaldı; ilki turnuvada ilk kez iki set kaybederken, ikincisi kendi maçlarını tamamlayamadan bir set kaybetti.

İtalyan Francesca Bosio, Kadınlar Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Ukrayna’ya karşı çizgiyi aştı © ParaVolley Europe

İtalya, Ukrayna’nın zorlu mücadelesini 3-2 (22-25, 17-25, 25-19, 25-19, 15-13) yenmek için iki set geride kaldı. Ev sahibi takımın başında Francesca Bosio ve Eva Ceccatelli sırasıyla 18 ve 11 sayı kaydetti.

Ukraynalılar, üç oyuncunun çift haneli sayılarla skor üretmesiyle daha iyi skor performansı sergiledi; Oleksandra Lykhodid 21, Liudmyla Lozko ve Anastasiia Vladychynska sırasıyla 14 ve 10 sayı kaydetti.

Ukraynalılar tüm silindirleri kullanarak rakiplerini tüm cephelerde geride bıraktılar, ancak sonuçta ev sahibi takıma geri dönüş yapma avantajı sağlayan şey savunma ve takım çalışması konusundaki ince ayrıntılar oldu.

Sloven oyuncular Avrupa Kadınlar Avrupa yarı finalinde Almanya’yı 3-1 mağlup ettiklerinde sevinçli oldu © ParaVolley Europe

Slovenya, ilk iki sette aldığı galibiyetlerin ardından üçüncü sette Almanya’ya mağlup oldu. Klara Vrabic, Valentyna Brik ve Lena Gabrscek toplam 61 puanla tüm Alman kadrosunu geride bıraktı.

Vrabic 28 sayıyla en skorer isim olurken, Daniela Cierpka ve Ronja Schmolders dokuzer sayıyla maçı tamamlarken hiçbir Alman oyuncu 10 sayıya ulaşamadı.

Ukrayna ile Almanya arasında bayanlarda bronz madalya maçı saat 12.00’de yapılacak.

Fotoğraflar: © ParaVolley Avrupa

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir