LeBron ve Steph Curry, Lakers’ın 6. Maç Galibiyetine Tepki Verdi

LeBron ve Steph Curry, Lakers’ın 6. Maç Galibiyetine Tepki Verdi

Lakers, Warriors’ı 122-101’lik ikna edici bir galibiyetle sezon sonrası hüküm süren şampiyonları sona erdirdi. Ve ticaret son tarihinden bu yana mor ve altından ne kadar geri dönüş oldu.

King James geceyi 30 sayı, 9 ribaund ve 9 asistle, yüzde 66.7 şut oranıyla tamamladı. Austin Reaves ve süperstar arkadaşı Anthony Davis gibi bazı olağan şüphelilerden yardım aldı ve rakiplerinin yanı sıra takımın oyun sonrası geri kalanına da itibar edeceğinden emindi.

LeBron, “Her şeyden önce, organizasyonlarına azami saygıdan başka bir şey değil. “Ama oyunculara gelince – Steph, Draymond ve Klay – bunlar kaybettiğim savaşları yaptığım adamlardı, onlar birlikte sipere düştüğüm ve savaştığım adamlar, üzgünüm ya da aykırı.

“Franchise olarak bizim için, demek istediğim, bu gece genel olarak en verimli oyunlarımızdan birini oynayabilmek harikaydı. Serinin en iyi maçları ve yaptığımız savunma eşleşmesi sayesinde başladı. Yüksek seviyede savunma yaptık ve bunu yaptığımızda son derece iyi olabiliriz ve bu gece mümkün olan en fazla 40 dakikaya kilitlendiğimizi düşünüyorum.”

Bu, LeBron’un 2020 Finallerinden bu yana oynadığı ilk 30 sayılık playoff maçıydı ve Lakers koçu Darvin Ham, maçtan sonra LeBron’a hayran kalmıştı.

“Adam sadece liderimiz,” dedi Ham. Hem o hem de A. Sadece gevezelikle değil, örnek olarak. Hızlanmak ve en büyük anlarda büyük oynamak.”

5. maçta bir kafa vuruşuna rağmen Davis, son şampiyonlara karşı kazandığı empatik galibiyette 17 sayı ve 20 ribaund ile oynadı ve başka bir şampiyonluğa aç.

Maçtan sonra Davis, “Ben ve Bron bir tane daha istiyoruz,” dedi. “Şimdi onu alma zamanı. Bitmemiş iş.”

Lakers şimdi Batı Konferansı Finallerinde Nuggets ile karşılaşacak ve LeBron bu mücadele için heyecanlı.

LeBron, “Harika bir seri olacak” dedi. “İyi yönetilen iki takımınız var. Tüm yıl boyunca Batı’nın bir numaralı seribaşı oldular. Onlara çok saygı duyuyoruz.”

Warriors’a gelince, Steph zor bir atış gecesi geçirdi. Yine de 32 sayı, 6 ribaund ve 5 asistle oynadı ancak yüzde 28,6 üçlük ve yüzde 39,3 iç şut isabeti buldu.

Curry, “Hayal kırıklığına uğradın ve bittiğine şaşırdın,” dedi. “Her sezona çok şey kattık ama geçen sene savunma yapmaya ve ilerlemeye devam etmek için kendimize bir şans bulmaya çalışıyoruz. Sezonu bitirmek zor bir yol… Verdiğimiz mücadeleden gurur duyuyoruz.

“Lakers, tüm serilerde harika oynadı, güçlerine kadar oynadı. Açıkçası bu, onların bu diziden çıkıp yollarına devam etmelerine yol açtı, bu yüzden onlara kredi vermeliyim. Harika basketbol oynadılar ve bizim için bu, nerede olduğumuzu değerlendirmek için bir fırsat. Gelecek yıl geri gelip bu aşamaya geri dönebileceğimize dair güveninizi koruyun. Yani, arada bir hayal kırıklığı yaşadık ama yine de bu yıl nasıl oynadığımızla ilgili biraz gururumuzu koruyoruz.”

Klay Thompson ve Jordan Poole da performans açısından ortaya çıkmadı ve Warriors, tüm maç boyunca Lakers’a ayak uydurmak için mücadele etti.

Golden State’in tecrübeli çekirdeğinin bu sezon dışında geleceği ve hatta teknik direktör Steve Kerr’in rolü hakkında kesinlikle sorular olacak.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir