Amerika Birleşik Devletleri kadın takımı, Kanada’da seri tarama yaparak Paris 2024’te yerini aldı; Erkekler turnuvasında namağlup Brezilya > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Amerika Birleşik Devletleri kadın takımı, Kanada’da seri tarama yaparak Paris 2024’te yerini aldı;  Erkekler turnuvasında namağlup Brezilya > World ParaVolleyWorld ParaVolley

ABD kadın takımı, perşembe günü Saville Community Sports Centre’da düzenlenen 2023 ParaVolley Pan America Bölge Şampiyonası’nda ev sahibi Kanada ile en iyi beş serisini tamamlayarak Paris 2024 Paralimpik Oyunları kalifikasyon noktasını garantiledi.

ABD Takımı, Paris’teki Paralimpik şampiyonluğunu koruma şansı için seriyi perçinlemek için Kanada’ya 3-1 (25-22, 25-23, 19-25, 25-21) galip geldi. Amerikalılar ilk iki zorlu engeli aştılar, ancak üçüncüsünde Kanada ABD vurucularına karşı büyük bir savunma uyguladığı için ivmelerini kaybetti.

Kanada da dördüncü sette öndeydi, ancak konuk ekip Heather Erickson’ın yumuşak bir gerileme yapmasıyla 15-14 öne geçti. ABD, şampiyonluk galibiyeti için dördüncü seti tamamlayana kadar hücumunu sürdürdü.

ABD kaptanı Monique Matthews, “Harika hissettiriyor,” dedi. “Bu yılın geri kalanında üzerimizde çok fazla baskı olacak, bu yüzden farklı kadrolara odaklanabilir ve farklı şeyler deneyebiliriz. İki takımla da gurur duyuyorum, Kanada harika oynadı ve bizi sınırlarımıza kadar zorladı. Bu sefer zirveye çıkabildiğimiz için çok mutluyum.”

ABD kadın takımı, Paris’te üst üste altıncı Paralimpik Oyunlarına çıkacak. 2004’te katıldıkları zamandan beri Oyunların her sürümünü podyumda tamamladılar, Atina’da bronz, Pekin 2008 ve Londra 2012’de gümüş madalya aldılar ve Rio 2016 ve Tokyo 2020’de arka arkaya altın madalya kazandılar.

Kanada ve ABD arasındaki kadın serileri 12 Mayıs yerel saatle 16:30’da ve 13 Mayıs 16:00’da oynanacak maçlarla devam edecek.

Bu arada Brezilya, Kanada’yı yendikten sonra ön eleme turunu namağlup bir rekorla kapatırken, ABD erkekler turnuvasında Arjantin’i dört sette yendikten sonra 2-1’lik bir kart tuttu.

Brezilya’nın mükemmel file savunması, günün ikinci maçında Kanada’yı 3-0 (25-11, 25-18, 25-17) mağlup etmelerinde önemli rol oynadı. Güney Amerikalılar, saat 14:00’te Arjantin ile karşılaşacakları yarı finale yükselecek.

“Brezilya gibi bir takıma karşı her zaman zor olan bugün kesinlikle istediğimiz gibi başlamadık. Hızlı ve tutarlı bir şekilde yüksek seviyede oynuyorlar ve biz de her gün kendimizi bu noktada olmaya zorluyoruz. Bu sadece gelip böyle bir maçı kazanmak için yapmamız gereken çalışma ve hazırlığın bir hatırlatıcısı. Hayal kırıklığı yaratan bir sonuç, ancak ikinci sette bazı değişiklikler yapmak ve mücadele etmek için adamların yararına oldu. Kanada kaptanı Austin Hinchey, şu anda odak noktamızın yarı final olduğunu söyledi.

ABD, Arjantin’i 3-1 (25-21, 23-25, 25-13, 25-15) yenerek güne başladı. Arjantin sahadaki yoğunluklarına ayak uydururken ABD ilk seti galibiyetinde mücadele etti.

ABD kadrosuna karşı etkileyici duruşuyla Güney Amerika tarafı ikinci sette galibiyet aldı – turnuvadaki tarihi ilk set galibiyetleri. ABD sonraki iki maçta hücum havasına girdi, maç galibiyetini garantiledi ve Cuma günü saat 19: 00’da ikinci yarı finalde Kanadalılarla başka bir karşılaşma ayarladı.

Fotoğraf kaynağı: ParaVolley Pan Amerika

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir