Lakers Neden Taurean Prince’in Lehine Rui Hachimura’yı Yedekledi?

Lakers Neden Taurean Prince’in Lehine Rui Hachimura’yı Yedekledi?

Rui Hachimura, Lakers’la üç yıllık 51 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladığında birçok kişi onun kesinlikle ilk 11’de yer alacağını düşünüyordu.

Ancak Los Angeles koçu Darvin Ham, Taurean Prince’i 2023-24 sezonunun çoğunda kadroya ve Rui’yi yedek kulübesine koymayı tercih etti.

NBA’in içinden Jovan Buha yakın zamanda durumun neden böyle olduğuna ışık tuttu.

Buha, “Hachimura antrenman kampına geldiğinde koç ekibinin ondan istediği rol yapma görevlerini yerine getirmedi; savunmaya tamamen dahil olmak, sıkı boks yapmak, ekstra pas atmak” dedi. Atletik.

“Öte yandan Prince, profesyonelliği ve tutarlılığıyla koçluk ekibinin güvenini kazandı.”

Yani Prens, Hachimura’ya tercih ediliyordu.

Buha, “Prince’i kurma kararı organizasyon içinde oybirliğiyle alınan bir karardan çok uzaktı” diye ekledi.

“Antrenör ekibi, Hachimura’nın antrenman kampında yeterince gelişmemiş olan ilk sayıyı yapan zihniyetinin, onu yedek kulübesinden daha iyi bir uyum sağladığına inanıyordu. Bu arada Prince, sahayı ve elit kanat golcülerine yer açmak için başlangıç ​​kadrosunun ihtiyaç duyduğu düşük kullanımlı, 3 ve D oyuncusu olarak profillendi.”

Nisan ayına hızlı bir şekilde ilerliyoruz ve Hachimura sıkı bir şekilde başlangıç ​​kadrosunda yer alıyor.

Lakers, başantrenör Darvin Ham’ın Hachimura’yı tutarlı bir şekilde başlangıç ​​kadrosuna yerleştirmesinden bu yana 17-8 önde.

Bu 25 maçta sahadan yüzde 54’ün üzerinde, üç atışta ise yüzde 45’in üzerinde şut attı.

Rui’nin geçtiğimiz haftanın sonlarında Grizzlies karşısında sergilediği 32 sayı ve 10 ribauntluk performansının ardından LeBron James, Japon oyuncunun ilk beşe katıldığından beri nasıl göründüğünden bahsetti.

“Çok konforlu. Atışlarının nereden geleceğini biliyor, sahada olacağını ve dakikalar alacağını biliyor. Sanırım takım arkadaşları olarak onu aradığımızı düşünüyor. Ya erken post durumları ya da vuruşlar ya da adamlar ona ağır bir şekilde yaklaştığında, sürme ve bitirme, sürme ve yukarı çekme yeteneği, bu tür şeyler. Bazen küçük oynamak zorunda kaldığımız bu gece gibi bir gecede küçüldüğümüzde, bize başka bir büyük vücut, başka bir atletik kanat veriyor. Ben ve o, bazı şeyleri değiştirebiliriz ama yine de camı temizleyebiliriz. Buraya geldiğinden beri başarımızda çok önemli rol oynadı.”

İZLE: Russell Westbrook Taraftarla Hararetli Bir Tartışmaya Giriyor

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir