Brezilya ve Amerika Birleşik Devletleri Pan American Paralimpik elemelerinde erkekler finaline ulaştı > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Brezilya ve Amerika Birleşik Devletleri Pan American Paralimpik elemelerinde erkekler finaline ulaştı > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Brezilya ve Amerika Birleşik Devletleri, Cuma günü Edmonton’da Saville Community Sports Centre’da 2023 ParaVolley Pan America Bölge Şampiyonası erkekler finaline ulaşmak için elde ettikleri muhteşem galibiyetlerin ardından Paris 2024 Paralimpik Oyunları için yer kazanma şansına sahip olacak.

İlk yarı final maçında Brezilya, takımdaki herkesin A-oyununu ve enerjisini agresif bir Arjantin tarafına karşı sahaya taşımasını sağladı.

Dünya Şampiyonası bronz madalyalı sporcular, güçlerini, hızlarını ve deneyimlerini yeni gelenleri alt etmek için kullanarak bu önemli mücadelede başarılı oldular ve her sette 3-0 (25-9, 25-12, 25-8) galip geldiler.

İkinci yarı finalde, ABD Takımının Kanada’yı 3-2 (25-19, 22-25, 27-25, 22-25, 15-12) yenmesi tam set bir maç aldığı için zorlu bir mücadele başladı. Ev sahibi ve konuk ekip ilk dört karede dönüşümlü olarak set galibiyetleri alırken, final setinde kenar değişikliğinde Kanada 8-6 önde gitti.

Zachary Upp’ın arka arkaya yaptığı ani yükselişler ABD adına işleri birbirine bağladı ve Austin Hinchey’in yaptığı bir hata, Amerikalılara 10-9’da üstünlük sağladı. Kanada karşılık verdi ve skoru 11’de eşitledi, ancak Eric Duda’nın iki güçlü vuruşu ABD’ye 13-11 öne geçti ve maçı 15-12’de garantilemek için ivme kazandırdı.

“Haftanın başlarında onlarla gerçekten iyi oynadık ve oyun planımızı onlar için uyarladık. Ama bugün yanlış taraftan çıktık. Dünya Şampiyonası (2022), dünyanın ilk beşiyle oynayabileceğimizi fark ettiğimiz ekibimiz için bir dönüm noktasıydı. Kanada koçu Jeff Smith, başarının denklemi bugün orada değildi, ancak çok ilerleme kaydettik” dedi.

Bu arada Kanadalı kadınlar da ABD’ye karşı beş setlik bir oyun oynadılar ancak 3-2’lik (25-18, 18-25, 25-22, 20-25, 15-11) bir maç galibiyeti elde ettiler.

Cumartesi günü erkekler madalya maçları yerel saatle 11:00’de Arjantin ile Kanada arasında bronz madalya mücadelesi ile başlayacak, ardından 13:30’da Brezilya ile ABD arasında altın madalya karşılaşması ile oynanacak. Kanada ile ABD arasında oynanacak seride final maçı saat 16:00’da oynanacak.

Fotoğraf kaynağı: ParaVolley Pan Amerika

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir