Paris 2024 resmi piktogramları ortaya koyuyor > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Paris 2024 resmi piktogramları ortaya koyuyor > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Paris 2024 Organizasyon Komitesi, 8 Şubat Çarşamba günü Paralimpik ve Olimpiyat Oyunlarının resmi piktogramlarının tasarımlarını ve görsel konseptini açıkladı.

23 Paralimpik disiplin, yalnızca Paralimpik 15 piktogram ve Olimpik disiplinlerle paylaşılan sekiz piktogram ile temsil edilir.

Stilin bir örneği

Her bir Paris 2024 piktogramı, üç grafik unsurdan oluşur: bir simetri ekseni, bir zemin tasviri ve tasvir ettiği sporun bir temsili.

Paralimpik sporlar için tasarlanan piktogramlar, tekerlekli sandalye eskrim ve tekerlekli sandalye ragbi gibi sporlarda kullanılan tekerlekli sandalyeler ve Para yüzmede görme engelli sporcular için kullanılan tokmaklar dahil olmak üzere sporcular tarafından kullanılan ekipmanlara da saygı gösterir.

Evrensel bir dil ve bir onur nişanı

Piktogramlar, her bir Paralimpik ve Olimpik disiplini temsil eden sembollerdir. İster bir bilette, ister televizyonda veya bir stadyumun yakınında görünsün, insanların bir sporu anında tanımasını sağlar ve özellikle seyircileri müsabaka alanlarına yönlendirmek için kullanışlıdır.

Yıllar geçtikçe piktogramlar, Oyunların görünümünün temel bir unsuru ve ev sahibi ülkeler için tarzlarını ve kültürlerini ve ev sahipliği yaptıkları Oyunların ruhunu somutlaştıran benzersiz bir ifade biçimi haline geldi.

Paris 2024 Başkanı Tony Estanguet şunları söyledi: “Oyunlar sırasında piktogramlar, 200’den fazla milletten insanların, dili veya kodları genellikle onlar için bilinmeyen bir ülkenin kalbine giden yolu bulmalarına olanak tanıyor.

“Paris 2024’te Olimpik ve Paralimpik disiplinlerin 62 piktogramı artık piktogram değil, gerçek onur rozetleri olacak. Bu onur rozetleriyle, spor tutkunları ile spor camiası üyelerini birleştiren çok özel bağları kutlayacağız.”

Kaynak: Uluslararası Paralimpik Komitesi

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir