Bam Adebayo’nun Acımasız Gerçeklik Kontrolü ve Bundan Nasıl Öğreniyor?

Bam Adebayo’nun Acımasız Gerçeklik Kontrolü ve Bundan Nasıl Öğreniyor?

Geçen sezonki Finaller, Heat’in Nuggets’a mağlup olması nedeniyle Bam Adebayo için büyük bir gerçeklik kontrolü görevi gördü, ancak Bam bu deneyimi daha iyi olmak için yakıt olarak kullanıyor.

Miami’nin uzun adamı, geçen sezon sonrasında diz arkası ağrısıyla mücadele ettikten sonra bir dizi sakatlık yaşadı ve ardından Final serisi sırasında, iki kez lig MVP’si Nikola Jokic’e karşı çıktığı sırada sağ omzundan sakatlandı.

Takım arkadaşlarının çoğu da sağlığına kavuşmak için mücadele ediyordu – Gabe Vincent, Cody Zeller, Tyler Herro, Kyle Lowry ve Jimmy Butler, ancak Denver seri boyunca neredeyse tam güçteydi.

“Zil çaldığında beni asıl etkileyen şey bu oldu” Adebayo anlattı ESPN. “Finallere geldiğinizde önemli olan iki şey var: Kim en az hata yapacak ve kim daha az sakatlanan takım olacak. ‘Kahretsin, neden kaybettiğimizde pek çok şey etkili oluyor’ diye düşündüm.”

Geçen sezonki deneyimlerinden yararlanan Bam, 2023-24’te kendisinden daha iyi bir performans göstermeyi hedefliyor.

Adebayo, “İstatistiklerime bakıyorum ve ‘Nasıl daha iyi olabilirim?’ diye düşünüyorum” dedi. “Ortalama 20 yerine [points per game]23’ün ortalamasını nasıl alırım? Dokuz ribaund ortalaması almak yerine nasıl 11 ribaund ortalamasını yakalarım? Üç asist ortalamasını almak yerine beş asist ortalamasını nasıl alırım? Ortalama 0,8 blok yerine 1,4’ün ortalamasını nasıl alırım?

“Ve sen bunu hesaplamaya başlıyorsun. Gerçekten hazırlık yapmaya başlıyorsunuz… kaç kez spor salonuna gidiyorsunuz, kaç kez tutarlılık üzerinde çalışıyorsunuz. Ve sonra yaz aylarında kendinizi hırpalarken, tabii ki daha fazla kilo almaya, güçlenmeye çalışırken vücudunuza iyi bakmanız gerekiyor.

Miami mazlumlar olarak biliniyor ve bu unvanı asla kaybetmeyebilirler ancak Adebayo kişisel olarak kendisi için farklı türde bir etiket istiyor.

Adebayo, “Bu noktada ligdeki herkesin oyunuma saygı duymasını istiyorum” dedi. “Dedikleri yer: ‘Sadece ıskaladığını ummalıyız.’ Ve bunun için çalışıyorsun.

Merkezin pivotu 22 sayı, 10.4 ribaund ve 4 asist ortalamaları yakalarken, Heat Doğu’da dördüncü sırada yer alırken, yüzde 50.6 şut isabetiyle oynadı.

Ancak elbette pek çok şüpheci bunları zaten silip atıyor.

DEVAMINI OKU: Miami Heat Son Teslim Tarihinden Önce Büyük Bir Takas Yapacak mı?

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir