5. Maç Kaybından Sonra Heat’in Sakinliği ve Kendine Güveni Hala Bozulmadı

5. Maç Kaybından Sonra Heat’in Sakinliği ve Kendine Güveni Hala Bozulmadı

Heat, Celtics’e karşı üst üste iki maç kaybetti ancak oyuncular ve takım koçu Erik Spoelstra, NBA Finallerine yükselme konusunda kendilerine güveniyorlar.

Boston, Perşembe günü The Garden’daki 110-97 5. Maç galibiyetinde tüm geceyi inandırıcı bir şekilde yönetti, ancak Heat’in forveti Jimmy Butler zerre kadar paniğe kapılmadı. Neden?

Maçtan sonra “Çünkü son iki maç biz değiliz” dedi. “Sadece böyle oldu. İstediğimiz şutları atamadığımız için yarıda savunmayı bıraktık. Ama bu kolayca düzeltilebilir. Sadece dışarı çıkıp atlamadan daha sert oynamalısın. Her zaman söylediğim gibi, yüzümüz gülecek ve bir sonraki maçı kazanacağımızı bilerek bunu çok, çok, çok tutarlı tutacağız.”

Isı pivotu Bam Adebayo, ekibinin tüm sezon sonrası boyunca yetersiz kaldığını, bu nedenle iki maç kaybetmenin güvenlerini bir nebze olsun zedelemediğini söylüyor.

“Güvenimizi neden kaybedelim?” dedi Adebayo. “Bu yola çıktığımızda kimse bize inanmadı. Herkes ilk turda eleneceğimizi düşünüyordu. Herkes ikinci turda eleneceğimizi düşünüyordu. Ve şimdi bir maç uzaktayız. Bizim için her zaman kendimize güvenimiz oldu ve bu hiçbir zaman ortadan kalkmayacak.”

Spoelstra’ya son iki maçı kaybettikten sonra tarafının zihinsel olarak nerede olduğu konusunda endişeli olup olmadığı sorulduğunda, sözlerini sakınmadı.

Spoelstra, “Ruh hali kimin umurunda?” dedi. “Gnarly bir grubumuz var. Bence bunların çoğu abartılıyor. Bu bir rekabet serisi. Konferans Finallerinde her zaman işlerin zorlu olmasını beklersiniz. Bir oyun bir sonraki oyuna götürmez. Sahip olduğumuz tüm deneyime dayanarak, playoffların önemi yok. Ne olursa olsun kaybetsen de önemli değil. Onları 3. maçta ne olursa olsun yendik. Önemli değil.”

Genellikle müthiş bir playoff olan Himmy, 5. maçta sadece 14 sayı, 5 ribaund ve 5 asistle kayda değer bir şekilde yoktu. Bunu 29 sayı, 9 ribaund ve 5 asistle oynadığı 4. maçla karşılaştırın.

Play-off’lardaki ortalama 29.9 sayısı, şüphesiz en önemli olaylardan biri oldu ve takım arkadaşları, Miami’ye dönerken başarılı olacağına hâlâ inanıyor.

Heat büyük adam, “Bence ona sabit bir diyet verin ve onu bulacağını biliyoruz” dedi. Kevin Love dedi. “Kim olduğuna, sayılara bakılırsa, 6. maçta çıkıp Jimmy Butler olacağından hiç şüphemiz yok.”

Miami-Boston serisinin 6. maçı 27 Mayıs Cumartesi günü saat 20:30’da Kaseya Center’da oynanacak.

Devamını oku: Jrue Holiday, Birinci Turda Jimmy’yi Savunma Konusunda Gerçekleşiyor

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir