WPV, Endonezya’daki ASEAN Para Games’de oturma voleybolunun başarısını övdü > World ParaVolleyWorld ParaVolley

WPV, Endonezya’daki ASEAN Para Games’de oturma voleybolunun başarısını övdü > World ParaVolleyWorld ParaVolley

World ParaVolley, Endonezya’nın Solo kentinde düzenlenen 11. ASEAN Para Games’de oturma voleybolu etkinliğinin sonuçlanmasının ardından teknik delege Irene Chang’in nihai raporunu aldı.

“Irene Chang’i bu etkinlik için çok etkili bir tank avcısı olduğu ve harika raporu için tebrik ediyorum. PVAO’nun ASEAN ülkelerinde oturarak voleybolu desteklemek için harcadığınız zaman ve çabanız için çok teşekkürler, Irene.” WPV Başkanı Barry Couzner OAM, Chang’in kapsamlı raporundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

31 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri ​​arasında düzenlenen bienal çoklu spor etkinliğinde, toplam dokuz takımla Oyunlar tarihindeki en büyük katılımı olan oturma voleybolu da dahil olmak üzere 14 spor yer aldı. Disiplin spor programına ilk kez dahil edildiğinde etkinlikte yalnızca dört erkek takım bulunduğundan, son sayıya katılım bölgede oturma voleybolunda bir atılımdır.


11 Güneydoğu Asyalı üyeden altısı, ev sahibi Endonezya, Kamboçya ve Tayland’ın hem erkek hem de kadın takımlarını göndererek ve Malezya, Myanmar ve Filipinler’in erkekler turnuvasında oynayan takımları, 92 sporcu ve 22 yetkiliye eşit olarak oturarak voleybola katıldı. . Beş günlük yarışmada hepsine yardımcı olan 14 Uluslararası Teknik Yetkili, 15 Ulusal Teknik Yetkili ve 21 Yerel Organizasyon Komitesi üyesi vardı.

Solo şehri, 2011 yılında ilk kez ASEAN Para Oyunlarına ev sahipliği yaptı ve bu da onlara erkek ve kadın takımları için iyi bir program başlatma fırsatı verdi. On bir yıl sonra, programı devam ettirmek için gösterdikleri sıkı çalışma, takımlarının podyuma çıkmasının yolunu açtı, 2022 edisyonunda kadın takımı altın, erkek takımı bronz madalya kazandı.

Kamboçya, finalde Tayland’ı 3-1 (25-23, 25-22, 19-25, 25-22) yenerek erkekler turnuvasında yenilmezlik rekoru kırdı, Endonezya ise son şampiyon Myanmar’ı 3-1 (25-11, 25-21, 15-25, 25-18) erkekler bronz madalya maçında yer aldı. Endonezya, bayanlar turnuvasını Tayland’ı 3-0 (25-12, 25-10, 25-6) mağlup ederek altın ve gümüş olarak tamamladı.

Oyunların öne çıkan birçok özelliği arasında, işgücünden ve gönüllülerden mükemmel destek sağlayan Endonezya’nın üst düzey ev sahipliği, sporculara ve ITO’lara sağlanan yüksek kaliteli hizmetler ve Solo halkının sıcak misafirperverliği yer alıyor.

Oyunların görünümü ve hissi, Senoh file ve direk sistemi, Gerflor Taraflex döşeme ve Molten voleybolları gibi uluslararası standart ekipmanlarla donatılmış UTP Spor Merkezi ve yarışma sahasında şenlikli bir atmosfer sağladı. Molten, Uluslararası Hakemlere de düdük verdi. Organizasyon komitesi ayrıca elektronik maç cetveli ve antrenörler ve hakemler için tablet ile oturarak voleybola teknik bir yenilik sağladı.


Yerel TV istasyonu ayrıca tüm oturma voleybolu maçlarını canlı olarak yayınladı ve Facebook’taki APSF.live ve RCTI+ uygulaması aracılığıyla yayınladı.

Teknik delege aynı zamanda APSF’den, takımlardan ve teknik görevlilerden olumlu geri bildirimler alan bir antrenörler çalıştayı da gerçekleştirdi. Çalıştay, bölgede sporun geliştirilmesine yardımcı olmak için ülkeler arasında güçlü bir bağlılık ve işbirliği sağladı.

“Başarılı bir etkinlik için herkesi tebrik ediyorum ve böylesine üst düzey bir raporu takdir ediyorum. Organizasyon komitesinden bir meslektaşım ayrıca, oturma voleybolunun yüksek düzeyde ITO deneyimi olan tüm sporların en iyi yönetilenlerinden biri olduğunu hissettiğini ve katılan herkes tarafından iyi karşılanan bir yarışma olduğunu belirtti. Aferin,” dedi WPV Spor Direktörü Lori Okimura.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir