World ParaVolley ilk kadın başkanını ağırlıyor

World ParaVolley ilk kadın başkanını ağırlıyor

ABD’li Lori Okimura, Oturarak Voleybol ve Plaj ParaVolleyinde Tam Zamanlı Uluslararası Federasyon Başkanı olan ilk kadın oldu

Oturmalı voleybol ve plaj paravolü için uluslararası spor federasyonu olan World ParaVolley, Paralimpik yılına yeni bir Başkanla ve tamamen gönüllü organizasyon için birçok alanda iletişim ve operasyonları iyileştirme kararlılığıyla giriyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles, Kaliforniya ve Maui, Hawaii’lerinden Lori Okimura, organizasyonu başarıyla yöneten Avustralya’nın önceki Başkanı Barry Couzner OAM’ın erken emekli olmasının ardından 1 Ocak 2024’te tam zamanlı Başkanlık pozisyonuna girdi. on yıldır.

Okimura daha önce 2022’de seçilen Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı ve Couzner’ın erken emekliliğinin duyurulması üzerine anayasal miras yoluyla Başkanlığa terfi ettirildi. Daha önce Dünya ParaVolley’in ilk kadın Spor Direktörü olarak atandı ve 2016’dan bu yana oturma voleybolu ve plaj paravolesinde teknik görevli olarak görev yaptı. Tokyo 2020 ve Paris 2024 Paralimpik Oyunları için uluslararası teknik yetkili olarak atandı.

30 yılı aşkın bir süredir uluslararası spor endüstrisinde üretim ve üretimden pazarlama ve satışa kadar birçok alanda ve son olarak kar amacı gütmeyen yönetim ve üst düzey yönetim alanlarında çalıştı. O yıllardaki gönüllü hizmetleri arasında, Safe Sport International’ın Mütevelli Heyeti Üyesi, Küresel Spor Geliştirme Vakfı Sporcu Yardım Hattı danışmanı, Los Angeles, Kaliforniya merkezli insani ve uyarlanabilir bir spor organizasyonu olan Angel City Sports’un İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmak yer alıyordu. fiziksel farklılıkları ve engelleri olan yetişkinlere, çocuklara ve gazilere spor yoluyla fırsatlar sağlamaya odaklanmıştır.

ABD Voleybol Yönetim Kurulu’nda 7 yıl boyunca, 5 yılı ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı ve 2019 yılındaki son dönemine kadar görev yaptı. 2016-2021 yılları arasında Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) plaj komisyonu üyesi olarak görev yaptı. 2004’ten bu yana FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turu’nun teknik delegesi. (Tam biyografi World ParaVolley Web Sitesinde)

“Başkanlık rolünü üstlenecek en iyi kişi olduğuna dair büyük bir güvenle, dizginleri Başkan Yardımcısı Lori Okimura’ya mutlulukla devrediyorum. Lori’nin onlarca yıllık spor deneyimi var ve LA28 yaklaşırken, ABD’deki harika bağlantıları potansiyel olarak Dünya ParaVolley’e büyük mali ve diğer faydalar sağlayacak,” dedi Couzner Aralık 2023’te Yönetim Kuruluna ve Dünya ParaVolley topluluğunun tamamına veda mesajında .

“Ayrıca IPC, FIVB ve APSO gibi kuruluşlarla birçok uluslararası ağı var.”

Okimura, Dünya ParaVolley Başkanı olarak tam zamanlı pozisyona sahip olan ilk kadın, ilk Kuzey Amerikalı ve Hawaii Yerlisi kökenli ilk kişi ve Kurucu Başkan Pieter Joon’un (NED) kurulduğu 1980 yılından bu yana Başkanlık görevlerini yerine getiren yedinci kişi oldu. 2014 yılında World ParaVolley olarak yeniden markalanan Dünya Engelliler Voleybolu Örgütü (WOVD). Joon Onursal Başkan olmaya devam ediyor ve 2022’de Uluslararası Voleybol Onur Listesi’ne alındı. Daha önce Anita Goltnik-Urnaut (SLO), 2004’ten 2006’ya kadar Başkan vekili olarak görev yaptı. World ParaVolley için bir sonraki Başkanlık seçimi 2024 Genel Kurulu sırasında yapılacak. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nın ardından yıl sonunda gerçekleşmesi bekleniyor.

“Yılın ilk haftalarında liderlerimiz ve topluluk üyelerimizle düşüncelerini paylaşmaya istekli toplantılar yapıyorum. Yönetim Kurulu LA28 Paralimpik dönemi ve sonrasına yönelik stratejik planı formüle etmek için önemli çalışmalar yaparken, ileriye yönelik birçok kişiyle doğrudan diyaloğu sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Ortak hedeflerimize ulaşmak için Dünya ParaVolley’i iyi konumlandıran Barry gibi güçlü ve etkili bir lidere sahip olduğumuz için şanslıydık. Kapasitemizi geliştirme ve artırma potansiyeline sahip olduğumuz alanları ele almaya yardımcı olmak için uzmanlığımdan ve kaynaklarımdan daha fazlasını getirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

LORI OKIMURA

Geçmiş Başkanların Tarihi
Dünya Engelliler Voleybolu Organizasyonu
1980 – 2001 – Pieter Joon (NED), Kurucu Başkan, Onursal Başkan
2001’den 2004’e – Juan Pont (ESP)
2004 – 2006 – Anita Goltnik-Urnaut (SLO), Başkan Vekili
2006’dan 2010’a – Pierre van Meenen (FRA)
2010 – 2014 – Dr. Hossam Mostafa (EGY)
(Organizasyon 2014 yılında World ParaVolley adını aldı)
2014 – 2024 – Barry Couzner OAM (AUS)
2024’ten günümüze – Lori Okimura (ABD)


WPV etkinliklerini desteklemek için dünyanın dört bir yanından diğer WPV Uluslararası Teknik Yetkilileriyle birlikte çalışmak. Fotoğraf kredisi: ParaVolley Mısır.
Resim IPC Başkanı Andrew Parsons ile Manama, Bahreyn’de. IPC Genel Kurulunda World ParaVolley’i temsil ederek ilişkileri ve işbirliğini güçlendirmeye odaklandık.
Arap ve Afrika ülkelerinde cinsiyet dengesi ve artan kalkınma fırsatları için çalışmak. Fotoğraf kredisi: Mısır Spor Uzmanları Genel Sendikası.
Resimde Para Atletizm Dünya Şampiyonu Ezra Frech PLY ve PlayLA CEO’su AP Diaz, LA28 Paralimpik’e yol açan engellilik farkındalığını tartışıyor. Dünya ParaVolley girişimlerinin büyümesini desteklemek için diğer para sporlarındaki uluslararası ağlara ve ilişkilere erişim. Fotoğraf kredisi: LA 84 Vakfı Oyun Eşitliği Zirvesi
FIVB Başkanı Dr. Ary Graca ve Genel Müdür Fabio Azevedo ile Başkan’ın 2017 yılında ABD Voleybol Yönetim Kurulu ile yaptığı ilk toplantı sırasında çekilen fotoğraf. İşbirliğini ve karşılıklı desteği artırmak için uluslararası federasyonlarla geçmiş ilişkiler yoluyla daha fazla işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Fotoğraf kredisi: ABD Voleybolu için Bill Kauffman.
Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir