Taşıyıcı ve Çalkalayıcı | Fernando Guimaraes (BRA)

Taşıyıcı ve Çalkalayıcı |  Fernando Guimaraes (BRA)

Fernando Guimarão’nun Brezilya’da Oturarak Voleybol üzerindeki etkisi sahanın çok ötesine geçiyor. Kendisi sporun birçok farklı düzeyde savunucusu, motive edicisi, lideri ve sözcüsüdür. Görebildiğimiz kadarıyla kendisi aynı dünya şampiyonasında erkeklerde bronz, kadınlarda ise altın madalya olmak üzere her iki takımı da podyuma çıkaran tek teknik direktör. Bu oldukça büyük bir başarı. Ulusal olarak sekiz kez Brezilya Şampiyonu ve iki kez en iyi Brezilya Paralimpik Antrenörüdür. …ve henüz işi bitmedi!


1 – Oturarak Voleybol’a nasıl dahil oldunuz?

Ben 35 yıldır Brezilya’da hipoterapi ile çalışan bir Fizyoterapistim ve aynı zamanda IV. Seviye voleybol antrenörüyüm (Brezilya’daki en yüksek derece). Daha önce Brezilya’da ve yurt dışında oynayan profesyonel bir voleybolcuydum. Makul bir oyuncuydum ama zamanımın en iyi oyuncularıyla birlikte oynadım. 1998’de futbolu bıraktığımda, José Roberto Guimaraes (kardeşim, harika bir oyuncuydu) ile yüksek performanslı takımlarda fizyoterapist ve yardımcı antrenör olarak çalışmaya başladım.

2005/2006/2007 yılları arasında Brezilya kadın voleybol takımıyla ve ayrıca José Roberto’yla çalıştım. Aynı zamanda 10 yıl boyunca usta kadın voleybol takımlarına antrenörlük yaptım. Daha sonra 2007 yılında CBVD başkanı Amauri Ribeiro beni bu sporu daha yakından tanımaya davet etti. Hipoterapi ve ayakta voleybolda edindiğim deneyimlerle Brezilya’da oturarak voleybolun gelişmesine yardımcı olabileceğimi düşündü. Böylece 2009 yılında kariyerime oturarak voleybol antrenörü olarak başladım.

2 – Sporumuzu daha da geliştirmek için sizi her gün motive eden şey nedir?

Beni motive eden şey, sporun bir tür engeli olan insanların hayatlarını nasıl geliştirebileceğini görmek.

3 – Oturarak Voleybolda bugüne kadarki en büyük başarınız neydi?

En büyük başarım oyuncularımın yaşama arzusunu görmektir. Her birinin gözlerinde oturan voleybol topu onları hayata döndürdü. Beni harekete geçiren şey bu! Devam etmemi sağlayan şey bu!

4 – Oturarak Voleybolu kendi bölgesinde geliştirmek isteyen birine ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Oturarak voleybol oynamak ya da geliştirmek isteyen herkese, ders çalışmasını, çok çalışmasını, bunun sadece kazanmak ya da kaybetmekten ibaret olmadığının farkına varmalarını tavsiye ediyorum. Sporun bunun ötesine geçmesi. Birey yetiştirmenin sorumluluğu, sporcu yetiştirmekten çok daha önemlidir. Bir tür fiziksel engeli olan bir kişinin spor aracılığıyla topluma dahil edilmesi heyecan vericidir. Oturmalı voleybolda oturursunuz, oynarsınız ve mutlu olursunuz! Bu kadar basit!

5 – Oturarak Voleybol’u birine 12 veya daha az kelimeyle nasıl anlatırsınız?

Sınır yok! Otursak da oturmasak da hepimiz eşitiz!

6 – Oturarak Voleybolu 10 yıl sonra nerede/nasıl görüyorsunuz?

Kimin sorumlu olduğuna bağlı olacaktır. Sporun potansiyeli çok büyük, cazibesi büyük ama daha da yaygınlaşması gerekiyor. Başkan Lori Okimura’nın son zamanlardaki çalışmalarına gerçekten inanıyorum. Tutkusu ve arzusu var. Büyümemiz gereken çok şey var. Bu sadece bize bağlı!


‘Movers & Shakers’ girişimi dünya çapında Oturarak Voleybolu geliştirenlerin daha fazla tanınmasını amaçlıyor.

Bu kişi, sporu tanıtmakta başarılı olmuş, başarılı bir yarışma düzenlemiş, yeni bir kulüp/etkinlik başlatmış, farkındalığı artırmak için etkinlikler düzenlemiş, sporun daha büyük yararı için insanları etkilemiş veya yukarıdakilerin bir kombinasyonunu gerçekleştirmiş olsun, bu sporda çalışan herkes olabilir. .

E-posta yoluyla vurgulanmayı hak eden birini tanıyorsanız lütfen bize bildirin.
[email protected] aşağıdakilerle birlikte:

  • Ad Soyad
  • e-posta adresi
  • Ağırlıklı olarak çalıştıkları ülke
  • Bunları neden öne sürdüğünüze dair kısa bir gerekçe

Onların hikayeleri aynı zamanda diğerlerine de onların iyi uygulamalarından öğrenme ve kendi alanlarında işe yarayan şeyleri daha büyük fayda için kullanma şansı sunacaktır. Bu, oturarak voleybol sporunu teşvik eden ve geliştirenleri takdir etme şansınızdır. Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz.


Önceki Taşıyıcı ve Çalkalayıcılar:

Remazan Zandi Nezami (IRI)

Peter Karreman (Hollanda)

Robinson Tunwesigye (UGA)

Olga ve Oleg (ISR)

Isabelle Collot (FRA)

Daniel Lopez (ESP)

Anton Raimondo (RSA)

Nello Calleja (MLT)

Richard Stacey-Chapman (Büyük Britanya)

Robert Grylak (GER)

Elliot Blake (ABD)

Stephane Girodat (FRA)

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir