Steve Kerr, Jonathan Kuminga’nın Warriors’ı Nasıl ‘Daha İyi Bir Takım’ Haline Getirebileceğini Açıklıyor

Steve Kerr, Jonathan Kuminga’nın Warriors’ı Nasıl ‘Daha İyi Bir Takım’ Haline Getirebileceğini Açıklıyor

Warriors başantrenörü Steve Kerr, Kings’e karşı bir başka etkileyici sezon öncesi performansının ardından Jonathan Kuminga’yı bu sezon gerçek bir etki yaratabilecek oyunculardan biri olarak seçti.

Kerr, Golden State’in Pazar günü Sacramento’yu 115-121 yenmesinin ardından şunları söyledi: “JK ile konuştuğumuz en önemli şeylerden biri, biliyorsunuz, en atletik takım değiliz.” “Çok yetenekli bir takımız ama çizgiye pek ulaşamıyoruz. Geçen sene ligin sonlarına yakındık. Yani atak yapıp çembere ve faul çizgisine ulaşabilirse bu bizi daha iyi bir takım yapar.”

Art arda üçüncü sezon öncesi maçında Kuminga takımın puanını yüksek tuttu.

İlk maçlarında 24 sayı, ikinci maçlarında ise 26 sayı kaydeden Kuminga, Chris Paul ve Steph Curry’nin katılmadığı maçta 28 sayıyla liderliği ele geçirdi.

Şutlarının sadece yüzde 38,9’unu sahadan atmasına rağmen yükselen genç yıldız, yüzde 76,5 ile 17 serbest atış kullandı ancak hedefi daha yüksek olmak.

Kuminga, “Yüzde olarak 75’in üzerinde olmak istiyorum” dedi. NBC Spor Körfezi Bölgesi. “Bence amaç bu ve her gün bunun için çalışıyorum. Bana öyle geliyor ki bu mekanik değil. Serbest atış süresi boyunca tüm sürece güvenmek gerekiyor.

“Daha sabırlı oldum ve serbest atışlarımdaki her küçük temsilciye, her ayrıntıya güvendim.”

Kerr gibi Kuminga’nın takım arkadaşı Moses Moody de JK gibi bir oyuncu için serbest atış çizgisinin önemini anlıyor.

Moody, “Gerçekten önemli çünkü çembere çok fazla baskı uyguluyor” dedi. “Savunmacılara baskı yapıyor. Doğrudan onların göğsüne girdiğinde bazen ona faul yapmamak elde değil, özellikle de bu kadar patlayıcıyken. Bu bizim için büyük bir şey çünkü her zaman her pozisyona sayı atamazsınız ama yere inip faul alabilirsiniz ve serbest atış çizgisine gelebilirsiniz ve bu aynı şeydir.”

Kerr’in Kuminga’yı nasıl oynadığını görmek ilginç olacak çünkü dakikalarca mücadele etmesi gereken bir sürü tecrübeli oyuncu var.

DAHA FAZLA OKUYUN: NBA Taraftarları, Nuggets GM’nin Bones Hyland’ı Vurmasına Tepki Verdi

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir