Memphis Yıldızı Desmond Bane 2-3 Hafta Uzakta Kaldı

Memphis Yıldızı Desmond Bane 2-3 Hafta Uzakta Kaldı

Grizzlies’in şutör guardı Desmond Bane, Cuma günü Minnesota Timberwolves’a karşı oynadıkları maçta sağ ayak başparmağında 2. Derece burkulma yaşadıktan sonra 2-3 hafta içinde yeniden değerlendirilecek.

Takım haberi duyurdu Bane, üçüncü yılında birçok istatistik kategorisinde maç başına 24.7 sayı, 4.9 ribaund ve 4.8 asistle kariyerinin en iyi sezonunu kaydettikten sonra bugün. Ligde skorda 15. sırada yer alıyor ve 2022-23 sezonunda %45,1 ile bağlandı, bu da onu üç sayılık atışlar için beşinci sıraya koyuyor (46).

24 yaşındaki Bane ve Memphis’in oyun kurucusu Ja Morant, sezonun ilk 13 maçında maç başına 53.5 sayı, 11.8 asist ve 10.9 ribaund ortalamaları ile hesaba katılması gereken bir güç oldu.

Bireysel olarak, Bane takımın beş maçta en çok gol atan oyuncusu olurken, Morant yedi kez en çok gol atan oyuncu oldu – üç sayılık atışlarda %41 isabet oranı.

“Benim adamım [Bane] bu yıl da All-Star. Bu yüzden, hepsini oraya koyduğumuzdan emin olun,” Morant NBA.com’a söyledi. “Ben ve 22’nin o katta neler yapabileceğini biliyorum. Ona son derece güveniyorum ve herkesin kendime güvendiğimi bildiğini hissediyorum. Bu yüzden, kesinlikle bu ligdeki en iyi ikili olduğumuzu hissediyorum.”

Bane, bu akşam Pelicans’a karşı oynayacağı maçı kaçıracak ve iki hafta içinde geri dönerse, potansiyel olarak 30 Kasım’da Minnesota’ya karşı oynayacak.

Üç haftalık bir geri dönüş, Aralık ayının başında Grizzlies’in evinde 76ers ile karşılaştığı, iki gün sonra Detroit deplasmanında ve ardından arka arkaya beş iç saha maçında oynadığını görecekti.

Takım için daha iyi bir haber, güçlü forvet / pivot Jaren Jackson Jr., sağ ayağındaki bir kırık ve ardından gelen ameliyat ve rehabilitasyon sonrasında sezona ilk çıkışını yapmak üzere. Pelicans’a karşı oynanan maçın bu geceki durum raporu, tüm sezon boyunca ilk kez sorgulanabilir olarak listelendiğini gösteriyor.

Memphis koçu “Baştan sona gerçekten iyi antrenmanlar yaptı ve gerçekten yaklaşıyor” dedi. Taylor Jenkins dedi bu hafta. “Beşte beş (uygulama seansları) gerçekten iyi gidiyor ve sadece programa göre çalışmak, bu fırsatları bulmak, o yükseldikçe o düzeyde çalışma meselesi.”

Jackson Jr. (6-11, 242) NBA’e liderlik etti, kariyer rekorları kırdı ve dördüncü NBA sezonunda toplam blok (177) ve maç başına blok (2,27) için tek sezonluk franchise rekorları kırdı.

Ayrıca, NBA tarihinde 22 yaşında veya daha küçükken NBA’in Tüm Savunma Birinci Takımına seçilen dört oyuncudan biri oldu ve franchise tarihinde savunma takımına seçilen yalnızca ikinci oyuncuydu.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir