Kore’de başarılı ve popüler bir spor

Kore’de başarılı ve popüler bir spor

Kore’nin yerel gazetesi Dangjin Gazetesi, engellilere sporu tanıtmaya yönelik içerikleri makale ve videolarla sunarak üretti.

Bu özel özellik boccia, Para çim topu, golbol, Para badminton, Para bowling, Para kürek ve oturarak voleybol dahil olmak üzere yedi sporu içerir.

Şu anda toplumun merkezinde engelli olmayan insanlar var ve yalnızca çok az sayıda insan engellilere yönelik sporun gerçekliğinin farkında. Bu plan engelli bireylere yönelik spor aracılığıyla farkındalık yaratmak amacıyla oluşturuldu.

Videoda oturarak voleybolun küresel olarak ve Kore’nin Asya Para Oyunları da dahil olmak üzere yarışmalara aktif olarak katıldığı Asya bölgesinde nasıl başladığı anlatılıyor. Ayrıca oturarak voleybolun nasıl oynandığının yanı sıra oturarak voleybol ile voleybol arasındaki benzerlikler ve farklılıklar da açıklandı.

Dangjin Şehri Engelliler Sporları Derneği’nin koçu Kim Ho-seok. ⓒDangjin Gazetesi

Dangjin City Disabled antrenörü Kim Ho-seok, “Oturarak voleybol, normal voleybol maçlarında görülen sert smaçlarla karşılaştırıldığında, yerde oturarak yapılan hızlı ve yoğun oyunlarla seyircilerin dikkatini çeken bir spordur” dedi. Spor Derneği.

“Tutku engelli ve sağlıklı insanlar arasında pek farklı değil. Aslında oturarak voleybol oynamanın eşsiz cazibesine daha fazla dalabilirsiniz.”

Her ne kadar şehirdeki oyuncu sayısı az olsa da taktisyen, oturarak voleybola doğru bir giriş ve tutarlı bir destekle birçok engelli insanın oynarken kendine güven duyacağını umuyor.

“Şu anda Dangjin’de oturarak voleybol oynayan çok az oyuncu var, bu nedenle Chungnam Engelliler Spor Festivali yaklaştığında hazırlık yapmak kolay olmuyor. Son Para Oyunları’nda zar zor yeterli insanımız vardı, bu yüzden sadece bir ay kadar bir araya gelebildik. Antrenman mekanına gelince, antrenman yapmak için yarışmadan önce geçici olarak bir ilkokul spor salonunu kiralamak zorunda kaldık, bu yüzden antrenman miktarı yeterli değil,” diye açıkladı koç Kim.

“Sporun doğası gereği alt ekstremite engellilerin sayısının fazla olması nedeniyle bazılarının ortaya çıkması zor oluyor, bazı durumlarda engelliliklerini gizlemek istiyorlar. Tutarlı ve sistematik bir destek olursa, birçoğu oturarak voleybol oynamak isteyecek ve kendilerine güven duyacaktır. Bana gelince, sağlık açısından faydalarından dolayı katılacağım ve umarım hep birlikte oynayabiliriz.”

Editörün notu: Bu makale ilk olarak şu adreste yayınlanmıştır: Dangjin Gazetesi ve izin alınarak yayınlanmıştır.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir