Joel Embiid menisküs yırtığıyla ne kadar süre sahalardan uzak kalacak?

Joel Embiid menisküs yırtığıyla ne kadar süre sahalardan uzak kalacak?

76ers, Joel Embiid’in sol dizinde menisküs sakatlığı yaşadığını doğruladı, peki ne kadar süre sahalardan uzak kalacak?

Embiid, Salı günü Warriors karşısında topa doğru atlarken Jonathan Kuminga’nın garip bir şekilde bükülen bacağının üzerine düşmesi sonucu sakatlanmıştı.

Uzun adam çok acı çekiyordu ve soyunma odasına topallayarak gittiği ve geri dönmediği görüldü.

Ekip, Embiid’in sakatlığıyla ilgili son bilgileri içeren bir açıklama yayınladı.

“Çarşamba günkü maçın ardından çekilen MRI ve son 24 saatteki ayrıntılı değerlendirme, Embiid’in sol dizindeki yan menisküste bir yaralanma olduğunu ortaya çıkardı. Embiid, 76ers’ın tıbbi personeli ve önde gelen birçok uzmanla istişarede bulunarak, tedavi planı kesinleşene kadar hafta sonu boyunca saha dışında olacak. Güncellemeler uygun şekilde sağlanacaktır.”

Serinin, Embiid’in önceki sezonlarda iki kez yaşadığı bir sakatlık olan menisküsünü yırttığını belirtmediğine dikkat edin.

Embiid’in sakatlık duyurusunun ardından LeBron James, çok fazla maç kaçırdığı için medyadan gelen birçok eleştiriye maruz kaldıktan sonra sosyal medyada Embiid’i desteklemek için harekete geçti.

Geçtiğimiz hafta aynı dizindeki ağrı nedeniyle iki maçı kaçıran Embiid, sol diziyle pek iyi vakit geçirmiyor ancak Nick Nurse, yeni sakatlığın önceki ağrıyla ilgisi olmadığını doğruladı.

Embiid’in iyileşme süresi sakatlığın ciddiyetine bağlı olacak.

Sol dizindeki menisküsün yırtılması nedeniyle pivotun 2016-17 sezonu yarıda kalmıştı.

2021’de son MVP, sağ dizinde küçük bir yan menisküs yırtığı yaşadı, ancak yalnızca bir play-off maçını kaçırdıktan sonra geri dönmeyi başardı.

Perşembe günü Jazz’e karşı 13. maçını kaçırdı ve yeni NBA kuralları, en az 65/82 normal sezon maçında oynamayan herhangi bir oyuncunun sezon sonrası ödüllerine hak kazanamayacağını belirtiyor.

Embiid daha fazla süre kaçırırsa MVP savunması sona erecek.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir