İtalya ve Slovenya Kadınlar Avrupa sıralamasında istikrarlı yükselişini sürdürüyor > Dünya ParaVolleyDünya ParaVolley

İtalya ve Slovenya Kadınlar Avrupa sıralamasında istikrarlı yükselişini sürdürüyor > Dünya ParaVolleyDünya ParaVolley

İtalya ve Slovenya, Çarşamba günü 2023 Oturarak Voleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda Almanya ve Ukrayna’yı yenmelerinin ardından üst üste üçüncü galibiyetlerini elde etti.

İtalyanlar, hücuma liderlik eden dokuz sayı atan Francesca Bosio ve Roberta Pedrelli liderliğindeki 3-0 (25-21, 25-14, 26-24) galibiyetin ardından A Grubu’nda pole pozisyonunu aldı.

İtalyanlar, yedi blok monte ederek blok partisini Almanlara karşı yönetti; Giulia Bellandi, Sara Cirelli ve Pedrelli’nin her birine iki malzeme bloğu atfedildi.

İtalya, Almanya’ya karşı oynadığı maçta kutlama yapıyor © ParaVolley Europe

Almanlar iki galibiyet ve bir mağlubiyetle ikinci sıraya geriledi. Üçüncü sırada, ilk maçını kaybettikten sonra üçüncü günde Türkiye’yi 3-1 (25-12, 25-6, 24-26, 25-12) yenerek toparlanan Macaristan yer alıyor.

Türk ve Hırvat kadınlar henüz galibiyet alamadı ve 12 Ekim’de sırasıyla Almanya ve Macaristan ile karşılaşacaklar.

B Grubu’nda Slovenya, Ukrayna ile zorlu karşılaşmasını 3-0 (26-24, 25-20, 25-19) tamamlayarak büyük bir soğukkanlılık göstererek tek başına liderliğe yükseldi. Valentina Brik 22 sayıyla Slovenya hücumuna liderlik etti.

Ukrayna iki galibiyet ve bir mağlubiyetle ikinci sıraya gerilerken, onu bir galibiyet ve bir mağlubiyetle Büyük Britanya takip etti.

İngiltere, Fransa’yı mağlup ederek ilk galibiyetini 3-0 (25-21, 25-21, 9-25, 25-16) elde etti. Fransa ve Polonya üç gün süren mücadelenin ardından galibiyet alamıyor.

Fotoğraflar: © ParaVolley Avrupa

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir