İtalya ve Slovenya Avrupa Bayanlarda çeyrek finale yükseldi > Dünya ParaVolleyDünya ParaVolley

İtalya ve Slovenya Avrupa Bayanlarda çeyrek finale yükseldi > Dünya ParaVolleyDünya ParaVolley

İtalya ve Slovenya, Perşembe günü Palamare Valeter Vicentini’de düzenlenen 2023 Oturarak Voleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda yenilmezlik serilerinin ardından ilk iki çeyrek finale yükseldi.

İtalyanlar ve Slovenyalılar, dört gün süren bilardo oyunlarından sonra mükemmel rekorlarını korudular ve sırasıyla Macaristan ve Fransa’ya karşı kazandıkları üst üste galibiyetlerle zirveye ulaştılar.

Francesca Bosio (14) ve Giulia Aringhieri (12) çift haneli skorlar üreterek ev sahibi takımın Macaristan karşısında 3-0 (25-13, 25-10, 25-15) galibiyet almasına öncülük ederken, triple double yaptı. Valentyna Brik (16), Suzana Ozepek (11) ve Jana Ferjan’ın (11) haneli çabaları, Slovenya’nın Fransa’yı 3-0 (25-11, 25-11, 25-16) yenmesini sağladı.

Slovenya’nın gol kralı Valentyna Brik, B Grubu karşılaşmasında Fransız Jenna Agbodjan Prince’e karşı forma giyiyor © ParaVolley Europe

Almanya, Ukrayna ve Macaristan da çeyrek finale yükseldi. Almanlar ve Ukraynalılar havuzda ikinci olurken, Macaristan A Grubu’nda iki galibiyetle üçüncü oldu.

Kalan üç çeyrek final yeri Cuma sabahı onaylanacak. Polonya ve İngiltere, üçüncü ve dördüncü sırayı belirlemek için B Grubu’ndaki son bilardo maçını yerel saatle 09:15’te oynayacak.

Üçüncü sıradaki takım çeyrek finalde saat 18:00’de Almanya ile, dördüncü sıradaki takım ise saat 18:15’te İtalya ile karşılaşacak.

Hırvatistan ile Türkiye arasında saat 09.30’da oynanacak A Grubu’ndaki final bilardo maçının galibi, saat 18.15’te çeyrek finalde ev sahibi İtalya ile karşılaşacak. Ukrayna ile Macaristan’ın çeyrek final karşılaşması saat 16.00’da oynanacak.

Fotoğraflar: © ParaVolley Avrupa

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir