Gilbert Arenas, NBA’de Avrupalılara Karşı İnanılmaz Tavrını Paylaştı

Gilbert Arenas, NBA’de Avrupalılara Karşı İnanılmaz Tavrını Paylaştı

Gilbert Arenas, ligin savunma sorununu nasıl çözebileceğine dair görüşlerini paylaştıktan sonra neden NBA medyasında en az saygı duyulan ses olduğunu bize bir kez daha hatırlattı.

Hiç şüphe yok ki NBA’de savunma, hücuma göre fazlasıyla ikincil hale geldi.

Son zamanlarda 73 ve 70 sayılık maçlar oynayan Luka Doncic ve Joel Embiid gibi oyuncuların son dönemdeki sayı patlamasında da görüldüğü gibi, kurallar ve beceriler hücumu desteklemeye başladı.

Arenas, programın son bölümünde “Tüm Avrupalılardan kurtulun” teklifinde bulundu. Gil’in Arenası.

“Savunmayı öğrenmek için üniversiteye gidiyorsunuz. Avrupalılar hangi üniversiteye gidiyor? Atletizmleri yok. Hızları yok, zıplama yetenekleri yok. Bunlar savunma açısından bir sorumluluktur” dedi. “Bugün ligde 150 Euro değerindeler… en iyi defans oyuncularını söyleyin. Hiçbiri! Sadece Rudy [Gobert] ve Yunan Ucubesi. Onun dışında ofansif oyuncular.

“NBA saldırganlığı ortadan kaldırdı. EuroLeague’i açmak için saldırganlığı ortadan kaldırdılar. Buraya ilk gelmeye başladıklarında durum onlar için çok zorluydu. Başaramadılar. Sonunda kuralları yumuşattılar. Amerikalılar için kuralları yumuşatmadılar. Uluslararası açılmak için kuralları yumuşattılar.

“Öyleyse önümüzdeki beş yıl içinde ligi Euro’nun yöneteceğini söylerken neden böyle düşünüyorsunuz?” diye devam etti. “Daha fazla üçlük, pas atma, kesme; bu bizim ligimiz değil, bu Amerikan tarzı değil, bu Avrupa tarzı. İçeri girin, savunmayı içeri çekin, topu üç sayı çizgisine gönderin.”

Luka Doncic gibi şu anda ligde yer alan Avrupalılar, profesyonel basketbola ilk kez 16 yaşındayken Real Madrid’de başladı; o, takımda forma giyen en genç oyuncuydu.

Üç yıldan biraz daha uzun bir süre sonra Doncic, 2018 Draft’ına seçildiğinde NBA oyuncusu oldu.

Yani üniversiteye gitmemiş olmasına rağmen, genç yaştan itibaren üst düzey basketbolda mücadele ediyordu ve burada kendisine temel bilgiler öğretilirken, yüksek baskı ve son derece gerçek bir basketbol oyunuyla uğraşıyordu.

DEVAMINI OKU: Christian Wood, Bebek Annesine Karşı Uzaklaştırma Emri Verdi

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir