Draymond Green ve Steve Kerr Warriors’ın Endişeli Sezonunda Sesli Alarm

Draymond Green ve Steve Kerr Warriors’ın Endişeli Sezonunda Sesli Alarm

Warriors’ın mücadeleleri sezonun başlarında ilk başladığında, hakim olan anlatı, takımın bir “şampiyonluktan kalma” muzdarip olması gerektiğiydi.

Böyle bir öneri, ekibin sonunda bundan kurtulacağını ve eski hallerine döneceğini ima ediyordu. Ancak Warriors, sezonun üçte ikisinden fazlasında 29-29’luk bir skorla güven uyandırmayı başaramadığı için, oyuncuları ve koçları bir şeylerin gerçekten bozulabileceği gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldı.

Draymond Green Salı günü gazetecilere verdiği demeçte, “Bunun bir şampiyonluk sarhoşluğu olduğunu düşünmüyorum.” “Savunmayı istemek bir iradedir. Sezonda 60 maçta .500’de akşamdan kalma değilsin. O noktada hala akşamdan kalmaysanız, bir kaybedensiniz. Akşamdan kalma değil.

“Savunma, adamınızı durdurma ve koruma, batma ve yardım etme, kutuyu tuzağa düşürme ve döndürme iradesidir. Savunma bir veya iki adım ekstradır. Oraya varmak ya da varmamak için o ekstra adımı atacağım. Hepsi bu kadar. Takım olarak buna sahip değiliz. Buna birey olarak sahip olabilirsiniz. Bunu kendim alabilirim. Loon buna sahip olabilir. Ama toplu olarak buna sahip değilseniz…”

Steve Kerr de konu hakkında konuştu ve özellikle savunma tarafında neyin yanlış gittiğini bozdu.

Takımın savunma tarafındaki en büyük sorununun ne olduğu sorulduğunda Kerr, “Hücum noktası,” dedi. “Penetleme konusunda yenildik. Ortadan çok vazgeçiyoruz. Ortadan yenildiğinizde, ele alınacak çok şey var. O zaman çok faul yapıyoruz. Serbest atış denemelerinde ligde sonuncuyuz.

“… Gary’yi (Payton II) takas etmemizin nedenlerinden biri çevre savunmamızı desteklemek. Bir yıl önce ligde 2. sıradaki savunma oyuncusuyduk. Sanırım içimizde var.”

Kerr defalarca sorunun hücum olmadığını söyledi ve rakamlar da bunu destekliyor.

Aslında Steph Curry, Klay Thompson, Andrew Wiggins, Draymond Green ve Kevon Looney’den oluşan beş kişilik kadro, her 100 pozisyonda 22 sayı ile rakiplerini geride bırakıyor. Bağlam olarak, 2017 KD Warriors rakiplerini 100 pozisyon başına 11 sayı farkla geride bıraktı.

Savunmalarını bunun yarısı kadar verimli hale getirebilirlerse, sonunda işlerine geri dönebilirler.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir