Doc Rivers, Anthony Davis’i Rolünü Kucaklamaya Teşvik Ediyor

Doc Rivers, Anthony Davis’i Rolünü Kucaklamaya Teşvik Ediyor

Pek çok kişi Lakers’ın LeBron James karşısında en iyi hücum seçeneğinin Anthony Davis olması gerektiğine inanıyor ancak Doc Rivers, AD’yi LeBron’un sağ kolu olarak Scottie Pippen benzeri rolünü benimsemeye teşvik etti.

Rivers, Showtime’da Davis için “Onu izliyordum” dedi. KİLOGRAM Sertifikalı. “Şimdi AD’ye (Davis) bakıyorum ve ‘AD daha çok Pippen’ dedim.’ Ve biz bunu anlamıyoruz. AD, altı puanla ulusal şampiyonluğu kazandı. Savunmada üstünlük sağladı.”

Rivers, son 12 NBA sezonunu ona karşı koçluk yaparak geçirdikten sonra Lakers’ın uzun oyuncusuna bakış açısını değiştirdiğini açıkladı.

“Şimdi 1A olan bir adamla oynuyor ve ‘Biliyor musun? Ne gerekiyorsa yapacağım” diye devam etti Rivers. “Onun daha agresif olmasını istediğiniz geceler var. Ama onu izlemek bile beni biraz değiştirdi.”

Hiç şüphe yok ki Davis, Lakers’a hücumda sağlam bir katkıda bulundu; bunun örneğini Sezon İçi Turnuva Finalleri sırasındaki çılgın 41 sayı ve 20 ribauntuyla gösterdi.

Ancak defansif yöndeki etkisi çok büyük.

30 yaşındaki oyuncu gecelik 12,3 ribaund ortalaması ile Nikola Jokic’in sadece 0,1 gerisinde ligin en iyi ikinci oyuncusu.

Ayrıca maç başına 2,5 ortalamayla blok sıralamasında da ilk beşte yer alıyor.

Lakers antrenörü Darvin Ham Cumartesi günü Anthony Davis için şunları söyledi: “O her şeydir. Elit oldu. Yeterince takdir edildiğini veya yeterince vurgulanmadığını düşünüyorum. O olmadan savunmada bir hiçiz.”

Yeni Lakers kadrosunda ana top hakimiyeti LeBron’a sahip, takım 2020 Şampiyonasını bu şekilde kazandı ve Davis, LeBron’un dümende takım için en iyi seçenek olduğunu düşünüyor.

“Top onun elindeyken her zaman iyi şeyler olur” Davis dedi. “Açıkçası mükemmel, mükemmel bir pasör. Aynı zamanda gol atabiliyor. Harika okumalar yapıyor. Oyunun öğrencisidir.

“Uzun zamandır bu oyunu inceliyor, dolayısıyla kariyeri boyunca her haberi gördü ve pek çok harika okuma yaptı. Dolayısıyla topu her eline aldığımızda ve onun bu oyunları ve okumaları yapmasını sağladığımızda, bu bizim için iyi sonuç veriyor.”

DEVAMINI OKU: Knicks Koçu Tom Thibodeau, Yetkililere Saldırdı

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir