‘Aradığım Bu Değil’

‘Aradığım Bu Değil’

Nikola Jokic, ya da ona sadece Wilt Chamberlain demeli miyiz, kesinlikle çılgın bir maç çıkardı, 40 sayı, kariyerinin en yüksek seviyesi olan 27 ribaund ve 10 asistle takımını Charlotte Hornets karşısında 119-115 galibiyete taşıdı ama büyük adam tüm bunlardan fazla etkilenmedi.

“Dürüst olmak gerekirse, ıskaları zorluyorduk ve ben ribaundları almak için oradaydım. Ve oyun benim için yeni açıldı,” dedi arka arkaya MVP.

Jokic, “Elbette rakip takım şutları kaçırdı ve ben orada, doğru yerdeydim,” dedi. “Bence ribaund savunma oynamanın bir gerçeğidir.”

“Güzel istatistikler ama benim aradığım bu değil” diye ekledi.

Üç kez MVP olma olasılığına verdiği çok rahat yanıt şuydu: “Bunu düşünmüyorum. … Olursa olur.”

Nuggets koçu Mike Malone, Jokic’in istatistikleri, özellikle ribaundları karşısında kesinlikle sarsıldı ve performansı, onun bir oyuncu olarak ne kadar savunmasız olduğunu bir kez daha doğruladı.

“27 ribaund aldığı hakkında hiçbir fikrim yoktu. Çok fazla ribaund aldığını biliyordum ama bu sayıyı çok sık görmedim. … Yaptığı şey, her gece harika, ”dedi Malone. Bu yüzden, Nuggets formasıyla oynadığı için çok minnettarım.

“Harika bir oyuncu olduğunu biliyorum. Nikola bu gece 4’e 2 üçlük attığında bence tamamen farklı bir hayvan oluyor. Gerçekten savunmasız. Sanki her gece neredeyse savunmasızmış gibi. Ama o [threes] defansı gerçekten esnetiyor. … Nikola kuşaktan kuşağa aktarılan bir yetenek.”

Merkezleri ve teknik direktörleri, şu anda kendi sahalarında 9-3’lük bir rekorla karşı karşıya kalan Denver taraftarlarının önünde evlerinde galibiyet aldıkları için mutluydu.

Nuggets, 18-11’lik rekorlarıyla Batı’da üçüncü sırada yer alıyor ve elbette Jokic olağanüstü bir oyun çıkardı ve 40 dakika oynadı, ancak bunun nedeni takımın geri kalanının pek katkıda bulunmamasıydı. Bu, teknik direktörün yalnızca bir oyuncuya güvenmek zorunda olması biraz endişe verici.

Malone, “Bizim yedek kulübemiz bu gece hiçbir şey vermiyordu,” dedi. …Erkekler oyundan çıktıklarında sinirlenirler. Daha iyi oynuyorsanız, oyundan çıkmıyorsunuz – sadece oyunda kaldınız.

“13-0’lık bir koşuyu izleyip, oturup bu konuda hiçbir şey yapmamayı göze alamam. İşler ters gittiğinde, işler yolunda gitmediğinde Nikola Jokic’e sahip olma lüksü, onu oyuna geri getirebileceğimi ve bizi yatıştıracağını biliyorum. Ve bu gece olan buydu.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir