Brezilya erkek takımı Pan American elemelerinde galibiyetle Paris 2024’e katılmaya hak kazandı > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Brezilya erkek takımı Pan American elemelerinde galibiyetle Paris 2024’e katılmaya hak kazandı > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Brezilya erkek takımı, Cumartesi günü 2023 ParaVolley Pan America finalinde Amerika Birleşik Devletleri’ni 3-0 (25-20, 25-19, 25-19) yenerek gelecek yıl Paris’teki kadın vatandaşlarıyla Paralimpik Oyunları’na katılacak. Edmonton’da Saville Community Sports Centre’da Bölgesel Şampiyona.

Brezilya erken bir liderliği ele geçirdi, 15-7’ye koştu ve rahat bir bitiş elde edecek gibi görünüyordu, ancak 20-17’de açığı üçe indirdikleri için Amerika Birleşik Devletleri tarafından hızla geri çekildiler. Leandro ve Giba’nın arka arkaya yaptığı vuruşlar, Brezilya’ya ilk seti 25-20 kazanmak için korudukları beş sayılık farkı sağladı.

Brezilyalılar tempoyu belirledi ve başka bir büyük bant oluşturdu, ancak ikinci sette iyi tepki veren ve 15-13 geride olan Amerikalılar tarafından bir kez daha kesintiye uğradı. Ancak, Brezilya’nın güçlü hücumu, sonraki oyunlarda ABD’yi 10-6 geride bırakarak, maçta 25-19’da 2-0 öne geçerek onları ayakta tuttu.

Brezilya, hücumda aynı hız ve yoğunlukla ABD karşısında üstünlüğünü korudu. ABD’nin bir dizi servis atma koşusuna rağmen, 2022 Dünya Şampiyonası bronz madalya sahipleri, rakiplerinin büyük bir geri dönüş yapmasına izin vermedi. Giba’nın yumuşak bir şutu ve bir Wellington vuruşu Brezilya’ya 25-19’da şampiyonluk zaferi kazandırdı.

Brezilya, yarışmayı beş maçta namağlup tamamladı ve sadece bir set kaybetti – ilk gün ABD Takımına karşı kaydetti.

Bu arada Kanada, Arjantin’i 3-0 (25-18, 25-13, 25-11) yenerek bronz madalya aldı. Arjantin agresif başladı, her rallide ev sahibine meydan okudu, ancak savunmaları ilk seti iyi bir liderlikle güvence altına aldıkları için temettülerini ödedi. Sonraki iki karede Kanada’nın yoğunluğu artarken, Arjantin’in hücumu kötüleşti ve ev sahibi takıma bronz madalyayı güvence altına almak için daha kolay bir yol sağladı.

Kanadalı erkek takımının galibiyetleri, her ikisi de Arjantin’e karşı yarışmanın ilk gününde ve son gününde kaydedildi.

“Her zaman bir galibiyetle bitirmek istiyorsun. Kanada erkek takımı koçu Jeff Smith, geri döndük ve gelecek vaat eden sporcularımızın çoğunu alabildik, bu olumlu, ”dedi.

“Sonraki adımlar, Dünya Kupası için antrenman yapacağız ve ardından son şans elemelerini öğreneceğiz. Bence son şans elemesini kazanmak için harika bir şansımız var. Yeniden odaklanacağız ve Ağustos’ta geri dönüp Dünya Kupası için hızlanacağız. İlk sekizde olmak istiyoruz.”

Kanada ile ABD arasındaki son kadınlar maçı, beş setlik yakın bir maçla tellere indi. Kanada birinci ve üçüncü, ABD ise ikinci ve dördüncü setleri alırken, ivme iki taraf arasında gidip geldi. Son set, skorun 14’te berabere kalması kadar yoğundu. ABD bir sonraki ralliyi kazanarak yaklaştı, ancak ev sahibi takım 3-2 (25-19, 20-25, 25-12, 22-25, 17-15) kazanmak için iki puanlık bir avantaj elde etmek için mücadele etti.

“Paketler için (bu turnuvadan) ilk üç maça odaklanmamız gerekiyor. Çok mücadele ettik ve çoğu sette 20’ye ulaştık. Kanada teknik direktörü Nicole Ban, gerçekten geri dönüp o maçlara bakmamız ve nerede puan kaybettiğimizi ve gelecekte daha fazla puan kazanabileceğimiz yerleri ayırmamız gerekiyor” dedi.

“Haziran sonunda geri döndük; Temmuz’da Hollanda’ya gidiyoruz ve ardından Kasım ayındaki Dünya Kupası’na doğru ilerliyoruz, ki bu da bir sonraki eleme fırsatının olduğu zaman.”

Paris 2024 için şimdiye kadar altı yer talep edildi, iki yer ev sahibi Fransa için, birer yer 2022 Dünya ParaVolley Oturarak Voleybol Dünya Şampiyonası’nın galibi Brezilyalı kadınlar ve İranlı erkekler için, artı ABD’li kadınlar ve Brezilyalı erkekler için birer yer. Pan American elemeleri.

Her cinsiyet için beş kontenjan daha mevcut ve bu kontenjan üç bölgesel eleme, bu yıl planlanan Dünya Kupası ve gelecek sene final eleme turnuvaları ile doldurulacak.

SON SIRALAMALAR

Erkekler

  1. Brezilya
  2. Amerika Birleşik Devletleri
  3. Kanada
  4. Arjantin

Kadınlar

  1. Amerika Birleşik Devletleri
  2. Kanada

EN İYİ OYUNCULAR

Erkekler

Kadınlar

Fotoğraf kaynağı: ParaVolley Pan Amerika

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir