Paris 2024, Paralimpik Oyunlar etkinlik takvimini duyurdu > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Paris 2024, Paralimpik Oyunlar etkinlik takvimini duyurdu > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Fransa’nın ilk Paralimpik Yaz Oyunlarına ev sahipliği yapmasına 600 günden az bir süre kala Paris 2024, seçkin sporcuların 28 Ağustos – 8 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında 11 günlük nefes kesen aksiyonla dünyayı büyüleyeceği heyecan verici ve dinamik yarışma programını açıkladı.

Uluslararası Federasyonlar, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ve Olimpik Yayın Hizmetleri (OBS) ile yakın işbirliği içinde geliştirilen etkinlik programı, dünyanın dört bir yanındaki hayranların Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında neler bekleyebileceğinin net bir resmini veriyor.

Oturarak Voleybol Programı

Spora göre spor programı ile tam program görüntülenebilir Burada. Bu geçici program, Oyunların sonuna kadar değişebilir.

Dünyanın en iyi Para sporcuları daha fazla tarih yazmak için Paris’te toplanacak. Onlar içerir:

  • ‘Blade Jumper’ Markus Rehm – Alman atlet, uzun atlamada son üç Paralimpik şampiyonluğunu kazandı ve 8,62 m’lik dünya rekorunu elinde tutuyor; bu, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda kazanan erkekler uzun atlama 8,41 m’den daha uzun.
  • Sporun Paralimpik programına dahil edildiği 2004 yılından bu yana 5 kez Paralimpik şampiyonu olmak için üst üste 27 maç kazanan Brezilya’nın görme engelliler futbol takımı. Son Avrupa şampiyonu Fransa bu muhteşem koşuya son verebilir mi?
  • Hollandalı fenomen Diede de Groot, 2021’de Altın Slam’e (teklerde Paralimpik Oyunlarında altın madalya ve dört Grand Slam’in teklerde galibi) ulaşan ilk kadın tekerlekli sandalye tenisçisi olduktan sonra, 2022’de şimdiye kadarki ilk tenis oyuncusu oldu – değil sadece tekerlekli sandalyeli bir tenis oyuncusu – arka arkaya takvim Grand Slams kazanmak için.

İlk günden heyecanlı rekabet

Müsabakalar, 29 Ağustos 2024 Perşembe günü Açılış Seremonisinden sonraki gün başlayacak ve seyirciler tekerlekli sandalye rugby, Para taekwondo, Para okçuluk, boccia, Para masa tenisi, gol topu, tekerlekli sandalye basketbolu, Para badminton, Para yüzme, oturarak eğlenebilecekler. voleybol ve Para bisiklet.

Para taekwondo (üç madalya), Para yüzme (16 madalya) ve Engelli bisiklette (dört madalya) ilk madalyalar bu ilk günde verilecektir. İlk gün toplamda 23 madalya verilecektir.

Eşsiz akşam eğlencesi

Boccia, kör futbol ve gol topu finallerine katılmak için akşamlarınızı ayırtın. Tüm Para yüzme finalleri de akşam saatlerinde (17:30 ile 21:30 saatleri arasında) Paris Arena La Défense’de yapılacak ve birçok Para atletizm finali 19:00 ile 22:00 saatleri arasında Stade de’de yapılacak. Fransa.

Olağanüstü mekanlar

Gelin ve Paris’in dünyaca ünlü yerlerinde Paralimpik Oyunların eşsiz heyecanını yaşayın. 1 ve 2 Eylül tarihlerinde, Para triatletleri, spor aktiviteleri için unutulmaz bir zemin sağlayan büyüleyici manzarasıyla muhteşem Alexandre III Köprüsü boyunca yarışacak.

Oradan pek de uzak olmayan, Grand Palais’in güzel cam çatısı altında, Para tekvando yarışmaları 29 Ağustos’ta başlayacak. Seine Nehri’nin diğer yakasında, Paris’in göbeğinde, Invalides’in kubbesinin hemen yanında, Eyfel Kulesi’nin önündeki görme engelliler futbol turnuvasıyla birlikte 3 Eylül’den itibaren Para binicilik yarışmaları yapılacak.

Kadınlar ilgi odağında

Paris Paralimpik Oyunları yarışmasında kadınlar için rekor sayıda madalya etkinliği yer alacak.

Yarışmanın son günü olan 8 Eylül Pazar günü, etkinliklerin çoğu kadın etkinlikleri olacak ve kadınlar ilgi odağı olacak. Tekerlekli sandalye basketbolu (bir madalya), Engelli halter (dört madalya), Engelli atletizm (maratonlarda dört set madalya) ve Para kano (beş madalya) dallarında son günde en az 14 madalya verilecektir.

Paralimpik biletleri 2023 sonbaharında başlayacak

Paris 2024 Paralimpik Oyunları biletleri, 2023 sonbaharından itibaren satışa çıkacak ve Paris 2024, olabildiğince çok kişinin bu olağanüstü etkinliği keşfetmesini sağlamak için erişilebilir fiyatlar sunacak.

Tüm Para sporları için bilet fiyatları 15 euro’dan başlayacak.

Kaynak: Uluslararası Paralimpik Komitesi

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir