5. Asya Para Oyunları Aichi-Nagoya 2026’nın amblemi ve sloganı açıklandı

5. Asya Para Oyunları Aichi-Nagoya 2026’nın amblemi ve sloganı açıklandı

2026 Asya Para Oyunları (AINAGOC) organizasyon komitesi, 18-24 Ekim 2026 tarihleri ​​arasında Aichi Eyaletinin Nagoya Şehrinde gerçekleşecek Oyunların amblemini ve sloganını açıkladı.

Amblem, Asya Oyunları ambleminde kullanılanlara benzer şekiller kullanıyor ancak kendine özgü bir kimliğe sahip. Imagine One Heart sloganı, Asya Para Oyunlarının engeli olan ve olmayan kişiler arasındaki engelleri ortadan kaldırmaya nasıl yardımcı olduğunu ortaya koyuyor ve bizi birleştiren pek çok ortak noktamızın olduğunu gösteriyor.

Asya Paralimpik Komitesi Başkanı Majid Rashed şunları söyledi:

“Asya Para Oyunları’nın amblemi ve sloganının ortaya çıkması her zaman heyecan verici bir an olmuştur. Bunların şimdi açıklanmasından büyük mutluluk duyuyoruz; Oyunlar öncesinde heyecanı artırmak için başlangıç ​​silahı görevi görüyorlar. Aichi Eyaleti halkının ve Nagoya şehrinin halkının, üç yıl içinde para-atletlerde olduğu gibi onları da gönüllerine alacağından eminiz.”

Slogan ve amblemin açılışı için düzenlenen etkinlikte konuşan Organizasyon Komitesi Başkanı Hideaki Omura şu yorumu yaptı:

“Asya Para Oyunları’nın sloganı ve amblemi, engelli sporcular ve üniversite öğrencilerinin çeşitli görüşlerine yanıt olarak dışarıdan uzmanlardan oluşan bir komite tarafından tartışıldı ve incelendi ve nihai aday teklifi 19 Aralık’ta seçildi. Bu duyuru etkinliğinden önce bugün Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.

“Birçok farklı insanın duygu ve düşüncelerinin sonucu olan slogan ve amblemi bugün kamuoyuna açıklamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Amblemi yarattığı için Bay Miyashita’ya, sloganı yarattığı için Bayan Sakamoto’ya ve komite başkanı Bay Hiromura’ya ve üretim inceleme komitesi ile seçim komitesinin diğer tüm üyelerine sloganı oluşturduğu ve seçtiği için teşekkür etmek isterim. Aichi-Nagoya 2026 Asya Para Oyunları’na uygun çok harika bir slogan ve amblem.

“Asya Para Oyunları’nın sembolü olan bu harika slogan ve amblemin bölge vatandaşları tarafından sevilmesi ve tanınması için slogan ve amblemin içerdiği düşünce ve duyguları çeşitli fırsatlarla aktarmak için her türlü çabayı göstereceğiz. Japonya’nın tamamı ve hatta dünya.”

45 Ulusal Paralimpik Komiteden 3.600 ila 4.000 sporcunun 18 spor dalında yarışması bekleniyor. Bunlar, Paralimpik Oyunlardan sonra en büyük para sporu etkinliği olan 5. Asya Para Oyunları olacak.

Geçtiğimiz 12 Aralık’ta Asya Paralimpik Komitesi oturarak voleybolun 5. Asya Para Oyunları Aichi-Nagoya 2026’nın resmi spor programında yer alan 18 spordan biri olduğunu doğruladı.

Kaynak: Asya Paralimpik Komitesi

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir