Slovenya Paralimpik Komitesi, oturmalı kadın voleybol takımına Yılın Takımı ödülünü verdi

Slovenya Paralimpik Komitesi, oturmalı kadın voleybol takımına Yılın Takımı ödülünü verdi

Slovenya Paralimpik Komitesi, 23 Ocak Salı günü Brdo’da 2023 sezonundaki performanslarından dolayı en iyi Sloven Paralimpik sporcularını ödüllendirdi.

Ülkenin en iyi Paralı sporcuları arasında sağır atlet Leja Glojnaric ve Paralı atıcı Francek Gorazd Tirsek yer alırken, Slovenya oturmalı voleybol takımı Yılın Takımı ödülünü evine götürdü.

Yılın Sporcuları, ödüllerini Slovenya Cumhurbaşkanı Dr. Natasa Pirc Musar’ın elinden alma ayrıcalığına sahip oldu; oturan voleybol takımı ise ödülünü Ulusal Meclis Başkanı Urska Klakocar Zupancic’in elinden alma onuruna sahip oldu.

Takım onurunun yanı sıra Tija Vrhovnik, takım arkadaşı Klara Vrabic’in geçen yıl aynı kategoride kazandığı ödülün ardından bu yıl Yılın Genç Para Sporcusu ödülünü de kazandı.

Çeyrek asırdan fazla bir süredir Slovenya oturmalı voleybol takımı Avrupa’nın ve dünyanın en iyi takımları arasında yer alıyor. İtalya’nın Caorle kentinde düzenlenen son Avrupa Şampiyonası’nda oynayarak gümüş kazanarak ve bu yılki Paralimpik Oyunlarında yer almak için yarışarak bunu bir kez daha kanıtladılar. Bu Nisan ayında Çin’deki final elemelerinde tekrar yarışacaklar.

Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan takımın üyeleri arasında Lena Gabrscek, Valentyna Brik, Jana Ferjan, Bogomira Jakin, Senta Jeler, Suzana Ocepek, Klara Vrabic, Tija Vrhovnik, Barbara Kocmur ve Vesna Pogacar yer alırken, takım yetkilileri Simon Bozic, Danica da destek verdi. Gosnak, Tjasa Vidic ve Stefan Knezevic.

Bu arada Bozic ve Gabrscek yakın zamanda RTV Slovenya’da yer aldı. Antrenör Bozic ve 29 yaşındaki kaptanı, spora nasıl dahil olduklarını, engellerle yüzleştiklerini, mücadele ettiklerini ve sonunda ülkelerinin en iyi takımlarından biri olduklarının kanıtlandığını anlattı.

Kaynak: ParaVolley Slovenya | NPC Slovenya

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir