Saraybosna destansı oturma voleybolu karşılaşması yaklaşırken heyecanla dolu > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Saraybosna destansı oturma voleybolu karşılaşması yaklaşırken heyecanla dolu > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Bosna-Hersek, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları yarı finalinde İranlı Morteza Mehrzad’ı durdurmak için üçlü blok koydu. Balkanlar, 2022 Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yaparken bu sefer kaderini değiştirebilir mi?

Saraybosna, Bosna-Hersek, 3 Kasım 2022 – Şampiyonları savunan ve Paralimpik altın madalyalarını yöneten İran, 2022 Dünya ParaVolley Oturarak Voleybol Erkekler Dünya Şampiyonası Cuma öğleden sonra burada 16 takımın en üst dereceler için yarıştığı 16 takımla başlarken, dünya üstünlüğünü teyit etme arayışlarına başlıyor. çok tantana ve heyecanlı beklenti.

Çok tarihi Ilidza’nın Saraybosna banliyösü, sekiz gün boyunca yarışacak 56 erkek ve 49 kadın maçına ev sahipliği yapacak ve 11 Kasım Cuma günü büyük finalle sonuçlanacak olan bu hafta etkinlik merkezi olacak.

2,46m ile dünyanın en uzun ikinci adamı ve en son Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlarının MVP’si olan büyük yıldızları Morteza Mehrzad’ın başkanlığındaki İran, sekizinci dünya şampiyonluğu unvanından başka bir şey elde etmeyi hedefleyen deneyimli bir tarafla mücadele ediyor. diğer dünya şampiyonları, World ParaVolley amiral gemisi etkinliğinin önceki on iki baskısında bir araya geldi.

Son birkaç on yılda çoğu durumda olduğu gibi, İran, arayışlarında ezeli rakipleri Bosna Hersek ile karşı karşıya gelecek. Ancak bu sefer hüküm süren Avrupa şampiyonları ev sahibi avantajına sahip olacak.

Ve Oturan Voleybol burada Balkanlar’ın göbeğinde büyük ve ev sahibi takımın taraftarlarının Saraybosna’nın Ilidza banliyösündeki yarışma salonunu ev sahibi takım sahaya çıktığında çatı kirişlerine doldurması bekleniyor ve tüm maçları ulusal televizyonda canlı olarak yayınlandı. Bosna Hersek.

Başantrenör İfet Mahmutoviç, World ParaVolley web sitesine yakın zamanda verdiği bir röportajda, “Oyuncularım altın parıltıyı geri getirmeye önem veriyor, bu yüzden takımdaki herkes geçen yıl çok fazla emek ve çaba harcadı” dedi. “Ülkemizde oynadığımız için kendimizi motive etmeliyiz ve taraftarlarımızı başarılı bir şekilde memnun etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.”

16 katılımcı takım, yarışmanın ön aşaması için dört havuza ayrılır ve hem İran (Kazakistan, Hırvatistan ve Irak’a karşı) hem de Bosna-Hersek’in (ABD, Japonya ve Sırbistan ile karşı karşıya) eleme aşamasına geçmesi bekleniyor, çok zorlanmadan son 16 turuyla başlıyor.

Ama o zaman soru şu: Dünya oturmuş voleybolun iki güç merkezi arasına başka biri girip güç dengesini bozabilir mi?


Brezilya, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda kutlama havasında. Ama bu yıl 2022 Dünyalarında madalya kazanabilecekler mi?

Dünya 4 numarası Brezilya bunu en son 2014’te Erbil’de gümüş madalya kazandıklarında yaptı ve Rus Paralimpik Komitesi (burada olmayanlar) Tokyo Paralimpiklerinde de aynısını yaptı. Ve Brezilya’nın bu girişiminde 2.37m ile dünyanın en uzun üçüncü adamı Joelison “Ninao” Fernandes’in rolü ne olacak?

Brezilya bilardo oynamak için Almanya, Canda ve Polonya’nın yanında yer alıyor.

Efsanevi kaptan Hesham Elshwikh liderliğindeki hüküm süren Afrika şampiyonu Mısır, kalan havuzun başında – Hollanda ve Ruanda’nın yanı sıra Ukrayna ve 2018 Dünya MVP’si Denys Bytschenko ile de mücadele etmek zorundalar.

Her havuzun ilk iki takımı Son 16’ya yükselir (ancak hepsi tüm sıralama pozisyonlarında yarışmaya devam eder).

Saraybosna 2022’deki erkekler yarışması, Kadınlar Dünya Şampiyonası ile paralel ilerliyor.

Önümüzdeki hafta Saraybosna’da olan her şeyi gerçek zamanlı olarak bir araya getirecek günlük canlı metin yorumlarımıza göz atın.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir