Paris 2024 Anti-Doping E-Öğrenim Kursunun Başlatılması

Paris 2024 Anti-Doping E-Öğrenim Kursunun Başlatılması

IPC, Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) ile birlikte ‘Paris 2024 Paralimpik Oyunları için ADEL’ e-kursunu başlatıyor. Bu yılki Paralimpik Oyunlarına katılan sporcular, antrenörler ve diğer destek personeli için özel olarak tasarlanan bu kurs, 2021 ve 2022’de başlatılan ilk dopingle mücadele e-öğrenme kurslarının başarısını takip ediyor.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları için ADEL, sporcuların, antrenörlerin ve destek personelinin Paris’e temiz bir şekilde rekabet etmek için ihtiyaç duydukları bilgilerle donanmış olarak gelmelerini sağlamaya yardımcı olacak 45 dakikalık çevrimiçi bir kurstur. Dopingle mücadele kuralları, prosedürleri ve gereklilikleri de dahil olmak üzere Paris 2024 Paralimpik Oyunları’ndaki anti-doping programına genel bir bakış sağlar; ilaçların nasıl kontrol edileceği ve Tedavi Amaçlı Kullanım İstisnalarına (TAKI) nasıl başvurulacağı, Nerede Bulunduğu Bilgilerinin nasıl sağlanacağı ve Test sürecinde sporcuların hak ve sorumluluklarının açıklanması. Ayrıca dikkat edilmesi gereken önemli tarihler gibi önemli bilgileri de içerir.

IPC destekliyor Önce eğitim Bir sporcunun anti-dopingle ilk deneyiminin eğitim yoluyla (test öncesi) olduğu prensip. Kursu tamamlamak sporcuların, antrenörlerin ve diğer destek personelinin kurallar kapsamındaki hak ve yükümlülüklerini anlamalarına yardımcı olacak ve bunu yaparak bir sporcunun Oyunlar deneyiminin kasıtsız bir anti-doping kural ihlali nedeniyle bozulması riskini azaltacaktır.

Kurs, WADA’nın dopingle mücadele eğitim ve öğrenim (ADEL) platformunda mevcuttur (https://adel.wada-ama.org/learn/public/catalog/view/6) ve şu anda İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerinde mevcuttur. Ayrıca görme engelli sporcuların ekran okuyucularla yol alabilmelerini sağlayacak şekilde uyarlanmıştır. Kullanıcıların kayıt olup tamamlamadan önce ADEL’e kaydolmaları gerekecektir.

İnternetin herkes için kolay erişilebilir olmadığının bilincindeyiz. Bu gibi durumlarda ADEL mobil uygulaması indirilerek ders çevrimdışı olarak tamamlanabilir. Ne yazık ki kurs ADEL dışında mevcut değildir (basılı kopya kaynağı olarak).

Dünya Anti-Doping Yasası’nın imzacılarından biri olarak her NPC, uluslararası müsabakalara ve etkinliklere katılmadan önce sporcular ve destek personeli için temiz sporu eğitmek ve teşvik etmekten sorumludur. Bu nedenle, Paralimpik Oyunlarına katılan delegasyonunuzun tüm üyelerinin anti-doping kursunun tamamlanmasını zorunlu hale getirmenizi öneriyoruz. Ayrıca tüm personelinizin anti-doping konusundaki anlayışlarını geliştirmek ve sporcularınızı daha iyi destekleyebilmelerini sağlamak için kursu tamamlamalarını teşvik ediyoruz.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir