Paralimpik Oyunları elemeleri için son iki durak

Paralimpik Oyunları elemeleri için son iki durak

Paris 2024 Paralimpik Oyunları oturmalı voleybol elemelerinin son iki durağı Nijerya’daki Lagos ve Çin’in Yunnan kentindeki Dali olacak.

Lagos, Paris 2024 Oyunları için Afrika Bölgesi’ne (her cinsiyet için bir tane) tahsis edilen mevcut kontenjanları talep edecek takımları belirlemek için 29 Ocak – 3 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında ParaVolley Afrika Bölge Şampiyonasına ilk kez ev sahipliği yapacak.

Dünya ParaVolley Başkanı Barry Couzner, “Nijerya’nın, PVA Oturmalı Voleybol Bölge Şampiyonasına ev sahipliği yapmak üzere ParaVolley Afrika tarafından seçilmesinden çok mutluyum, özellikle de bu, etkinliğin Batı Afrika’da ilk kez düzenlenmesiyle tarih yazacak” dedi.

“Afrika’daki tüm ParaVolley üyeleri yarışmaya hak kazanırken, erkek ve kadınlarda altın madalya kazananlar Paris 2024 Paralimpik Oyunları oturarak voleybol müsabakasına katılabilecek. Nijerya’ya hazırlık ve planlama aşamasında başarılar diliyorum.”

ParaVolley Afrika Bölge Şampiyonası, Mısır’ın kalifiye olmayan en yüksek takım olduğu Dünya Kupası’ndan sonra gerçekleşecek olduğundan, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı Afrika bölgesi şampiyonalarının sonucuna kadar belirlenmeyecek. (bkz. Paris 2024 Paralimpik Oyunları Eleme Süreci Açıklaması – 31 Ekim 2023)

3-10 Nisan 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek Dünya ParaVolley Final Elemeleri’nin son durağı Çin’in Dali kenti olacak.

Final Elemeleri, Paralimpik Oyunları için kalan son eleme kontenjanlarını dünyadaki mevcut en iyi takımlarla doldurmak amacıyla tasarlanmış bir WPV davetli etkinliğidir.

Erkekler ve kadınlar final elemelerinin her biri, Dünya Şampiyonaları, Dünya Kupası veya Bölge Şampiyonaları sonucunda henüz kalifiye olmamış, dünya sıralamasında en yüksek sekiz (8) takımdan oluşacaktır.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir