Oturarak voleybol, Aichi-Nagoya 2026 Asya Para Oyunları spor programına dahil

Oturarak voleybol, Aichi-Nagoya 2026 Asya Para Oyunları spor programına dahil

Oturarak voleybol, 18-24 Ekim 2026 tarihleri ​​arasında Japonya’nın Aichi Eyaleti’ndeki Nagoya şehrinde gerçekleşecek olan Asya Para Oyunları’nın bir sonraki edisyonunun resmi spor programında yer alan 18 spordan biri olacak.


Oyunlar, oturarak voleybol, Paraşüt okçuluğu, Para atletizm, Para badminton, kör futbol, ​​boccia, Para bisiklet (Atletizm), golbol, Para Judo, Para powerlifting, Para atışı, Para yüzme, Para masa tenisi, Para tekvando, tekerlekli sandalye basketbolu, tekerlekli sandalye eskrim, tekerlekli sandalye ragbi ve tekerlekli sandalye tenisi.

Aichi-Nagoya 2026 Asya Para Oyunları’na 45 ülkeden 3.600 ila 4.000 sporcu ve yetkilinin katılması bekleniyor.

Asya Paralimpik Komitesi CEO’su Tarek Souei mektubunda şunları söyledi: “Asya bölgesindeki Paralimpik Hareketin geliştirilmesine yönelik çabalarınızı ve kararlılığınızı takdir ediyoruz ve Aichi-Nagoya 2026 Asya Para Oyunları’nı sizinle birlikte büyük bir başarıya dönüştürmeyi umuyoruz.” Dünya ParaVolley’e.

Çin’in Hangzhou kentinde düzenlenen Asya Para Oyunları’nın dördüncüsü, İran ve Çin’in oturma voleybolunda üst üste dördüncü altın madalyasını kazandığını gördü.

Erkekler finalinde İran, Kazakistan’ı 3-0 yenerken, üç kez gümüş madalya kazanan Çin, Kore’yi düz setlerde yenerek bronz madalyaya yerleşti; Çin, kadınlar turnuvasında birinci olurken, İran ve Japonya üst üste üçüncü gümüş ve bronz madalyalarını aldı.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir