Oturan voleybol süper gücü Saraybosna bayanlar Dünyaları’nda tarih yazmaya hazırlanıyor > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Oturan voleybol süper gücü Saraybosna bayanlar Dünyaları’nda tarih yazmaya hazırlanıyor > World ParaVolleyWorld ParaVolley

ABD, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazandıktan sonra çılgınca kutlama yapıyor – ancak Saraybosna 2022’de kortlara çıktıklarında ilk Dünya Şampiyonası unvanını alacaklar mı?

Saraybosna, Bosna-Hersek, 3 Kasım 2022 – Hüküm süren Paralimpik altın madalya sahipleri ABD, 13 takımın katılımıyla Cuma öğleden sonra Dünya ParaVolley prömiyer yarışmasının 2022 baskısı burada başlarken, tarihi bir ilk kadınlar dünya şampiyonası altın madalyasına hazır. dünya çapında.

Savunan şampiyonlar Rus Paralimpik Komitesi ve daha önce iki kez dünya şampiyonu olan Çin’in yokluğunda (sırasıyla bir yasak ve Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle bu yıl uzakta), bu ABD’nin bir finalde art arda üç maçtan hemen sonra bunu elde etmesi için büyük bir fırsat olabilir – Amerikalılar için gümüş ile üçü de gözyaşlarıyla sona erdi.

Ancak ABD’nin hala sahada kendini kanıtlaması gerekiyor ve ilk görevleri Kanada, Slovenya ve İran’a karşı bilardo oynamayı geçip nakavt aşamasına geçmek. Havuzda birincilik, onlara çeyrek finallerde doğrudan bir yer verecekti; ikincilik sıralaması, devam etmek için bir ’12. Tur’ eleme maçı için pazarlık yapmaları gerektiğini görecektir.

Tokyo 2020 Paralimpik MVP’si Kathryn Holloway, takımını yeni zirvelere taşımak için ortalıkta olmayacak, bu nedenle buradaki tarihi sorumluluk, kaptan Monique Matthews ve pasör Kaleo Kanahele gibi diğer ABD yıldızlarının yanı sıra Rio 2016 MVP’si Heather Erickson’ın omuzlarına düşüyor. .

Brezilya ve İtalya, Saraybosna 2022’de bir sonraki en yüksek sıradaki takımlar olacak – ve her ikisi de aynı Aşama 1 havuzunda yer alıyor, bu da her ikisi de ’12. Raunt’ta ekstra eleme maçından kaçınmaya çalışacakları için erken destansı bir hesaplaşmayı garanti ediyor – Tabii havuzlarındaki dengeyi sağlayan Finlandiya ve Almanya ile başarılı bir şekilde başa çıktıktan sonra.

Güney Amerikalılar Rio 2016 ve Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda arka arkaya bronz madalya talep etseler de, ne İtalya ne de Brezilya bir Dünya Şampiyonası podyumuna çıkmadı.

Dolayısıyla her ikisi de bu yıl kendi tarih yazımlarını yapmaya hazır.


Bosna-Hersek, kendilerini daha fazla kanıtlamak için 2022 Dünyaları’nda harekete geçtiklerinde, bu yılın başlarında tarihi ilk uluslararası galibiyetlerini kutluyorlar.

Üç Aşama 1 havuzunun geri kalanının başında, Ruanda, Ukrayna, Macaristan ve Polonya’nın yanında yer alan ev sahibi Bosna-Hersek yer alıyor.

Bosna-Hersek sıralamada yok – gerçekten de kısa bir süre önce kadın Milli Takım programını başlattı ve bu yılın başlarında (Saraybosna’nın Ilidza banliyösünde tam olarak aynı yarışma salonunda) Avrupa Gümüş Ligi’nde Fransa’ya karşı tarihi ilk uluslararası galibiyetini aldı.

Ev sahiplerinin, sadece güçleri, programlarının desteğe değer bir dava olduğuna ikna etmek için, ev sahibi hayranlarının önünde hala büyük bir gösteriye ihtiyacı var.

Saraybosna 2022’deki bayanlar yarışması, erkekler Dünya Şampiyonası ile paralel olarak devam ediyor – her ikisi de 11 Kasım Cuma günü büyük finalle sonuçlanıyor.

Önümüzdeki hafta Saraybosna’da olan her şeyi gerçek zamanlı olarak bir araya getirecek günlük canlı metin yorumlarımıza göz atın.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir