Mosaad Elaiuty, saha içinde ve dışında şampiyonları yetiştiriyor

Mosaad Elaiuty, saha içinde ve dışında şampiyonları yetiştiriyor

Beceri, strateji ve katıksız dayanıklılığın birleştiği oturarak voleybolun renkli dünyasında, derin yankı uyandıran taktikçilerden biri de Dr. Mosaad Elaiuty’dir.

Yılların tecrübesi ve disipline olan tutkusuyla, yalnızca Mısır’ı Paralimpik başarıya yönlendirmekle kalmadı, aynı zamanda büyüsünü Ruanda’nın erkek ve kadın takımlarıyla dokuyor.

Dr. Mosaad Elaiuty, Bosna Hersek’in Saraybosna kentinde düzenlenen 2022 Dünya ParaVolley Oturma Voleybolu Dünya Şampiyonası’nda.

Olağanüstü kariyerini yansıtan Elaiuty, spora 15 yılı aşkın süredir özveriyle ve sıkı çalışmayla verdiği hizmetten elde edilen içgörüleri paylaştı.

“Mısır takımıyla Dünya Şampiyonası’ndan Afrika Şampiyonası’na ve Paralimpik Oyunları’na kadar birçok turnuvaya katılarak çok değerli deneyimler edindim” diye anlattı.

“Farklı takımlardan çok fazla bilgi, deneyim ve sistem toplamaya yönelik bu yolculuk, Rio de Janeiro’da Paralimpik bronz madalyanın kazanılmasıyla sonuçlandı.”

Mısırlı teknik adam şimdi Ruanda’da hem erkek hem de kadın takımını yeni bir mükemmellik seviyesine taşıma misyonuna girişiyor. Dünyanın dört bir yanındaki zengin bilgi ve teknik birikiminden yararlanarak programın başarıya giden yol haritasını hazırladı.

Elaiuty, “Buraya geldiğimde, her iki takımı da dünyanın en iyi takımları olacak şekilde doğru yola koyacak bir plan hazırladım” dedi.

“Buraya geldiğimde kadın takımı zaten başarılıydı ve dünyada sekizinci ya da dokuzuncu sıradaydı. Şimdi beşinci sıradalar ve dünyada dördüncü olmayı hedefliyorlar. Erkek takımına gelince, planım Ruanda Ligi’ni geliştirmek çünkü daha güçlü bir ligle birçok yeni oyuncu alabilirim.

“Şu an bile odak noktam genç oyuncular. Böylece milli takıma oyuncu havuzumuz olacak. Planım adım adım ilerleyerek dünyanın en iyi 4 takımı arasına girmek ve ardından Paralimpik Oyunlarında madalya için mücadele etmek” dedi.

Dr. Mosaad Elaiuty, Mısır’ın Kahire kentinde düzenlenen 2023 Dünya ParaVolley Oturmalı Voleybol Dünya Kupası’nda.

Koçluk tarzı basit ama etkili; temellere odaklanın, yetenekleri geliştirin ve öğrenmeyi asla bırakmayın.

Koçluk felsefesinin merkezinde oyuncularının bütünsel gelişimi de yer alıyor. Becerilerini geliştirmenin ötesinde, sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmeye ve disiplin ve sorumluluk duygusu aşılamaya önem veriyor.

“Oyuncularıma öğretebileceğim en iyi ders nasıl kararlı oyuncular olunacağıdır. Bu, kendileri ve ekipleri için sorumluluk sahibi olmak, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek ve doğru beslenme, dinlenme ve iyileşmenin önemini anlamak anlamına geliyor” dedi.

“Oyuncularıma becerileri öğrenmeden önce öğrettiğim ilk şey, onlara sahada hareket etmenin doğru yolunu öğretmektir. Doğru hareket olmadan becerileri öğrenmek, birçok hata yapmanıza neden olacaktır. Önce doğru şekilde hareket etmek sporcunun becerileri daha iyi öğrenmesini sağlayacaktır.”

Hem erkek hem de kadın takımlarına mentorluk yapmanın benzersiz zorluğunun üstesinden gelerek, iyi organizasyon ve zaman yönetimi becerilerinin öneminin altını çizdi.

“İki takımı idare etmek kolay değil çünkü her gün bir sistem ve program olması gerekiyor. Her iki takımla aynı anda antrenman yaptığınız günler olduğu gibi, takımlarınıza günde iki antrenman yapabileceğiniz günler de var. Her iki ekibin idaresinde farklı görevlerde size yardımcı olacak bir sisteme ve destekleyici bir asistan ekibine ihtiyacınız var” dedi.

Elaiuty, gelecek vadeden koçlara kendi büyüme ve öğrenme yolculuğuna dayanan tavsiyeler sundu; bu da bilgiye aç kalmak, bir vizyon geliştirmek ve sabırlı olmaktı.

“Oturarak voleybolla ilgili bilgi toplamalısınız. Bu konuda her şeyi bilmeniz gerekiyor. Net bir planınız olmalı ve aynı zamanda sabırlı olmalısınız. Bu sayede kendinizi ve ekibinizi de geliştirebilirsiniz” dedi.

“Diğer takımlardan ve yeni sistemlerden öğrenmelisiniz. Ve her zaman sor. Koçlar bu şeyler sayesinde tecrübe kazanırlar. Bunlardan öğrenin ve ardından ekibinizi geliştirebilirsiniz.

Elaiuty için koçluk, oturmalı voleybol sahasının sınırlarının çok ötesine uzanıyor. Bu, güçlenmenin, dayanıklılığın ve adanmışlığın keşfidir. Dönüştürücü liderliği sayesinde sporcularından hem sahada hem de hayatta şampiyonlar yaratıyor.

Röportajın tamamını izleyin:

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir