Ivan Cosic, WADA Sporcu Konseyi’ne seçildi > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Ivan Cosic, WADA Sporcu Konseyi’ne seçildi > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), Salı günü bir mektupla Hırvatistan’ın oturan voleybol yıldızı ve kaptan Ivan Cosiç’in WADA Sporcu Konseyi’nin açılışına seçildiğini doğruladı.

Sporcu görüş ve deneyimlerinin WADA yapısının tüm seviyelerine entegre edilmesini sağlamak için uygulanan son yönetişim reformları doğrultusunda, 1 Ocak 2023’ten itibaren başlayacak olan 20 üyeli bir WADA Sporcu Konseyi oluşturulmaktadır.

Çarşamba günü, WADA 2023 Sporcu Konseyi için Grup 1 atanan adayları ve Grup 2 seçilen adayları açıkladı.

Grup 1, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin Sporcu Komisyonları tarafından atanan beş sporcudan oluşurken, Grup 2, Cosic ve Uluslararası Sporcu Komisyonlarından akranları tarafından seçilen 34 uygun aday listesinden yedi diğer sporcudan oluşur. Federasyonlar.

Grup 3 veya Konseyin son yedi sporcusu, beceri ve çeşitlilik boşluklarını doldurmak için Sporcu Konseyi Atama Paneli tarafından seçilecektir. Panel, yeni Konseyden iki sporcudan (1. ve 2. Gruplardan birer temsilci) ve WADA Adaylık Komitesinin bir üyesinden oluşacaktır.

“WADA adına, Ajansın Sporcu Konseyinin 1. ve 2. Gruplarının 13 yeni üyesine tebriklerimizi iletmek istiyorum. Bu duyuruyla, ilgili herkes için heyecan verici bir olasılık olan Sporcu Konseyimizin gerçekleşmesine bir adım daha yaklaştık. WADA Başkanı Witold Bańka, 2. Grup seçiminin sorunsuz geçtiğini görmekten memnunuz ve Sporcu Konseyi’nin 3. Grubuna atanma sürecinin de aynı şekilde gerçekleşeceğinden eminiz.” dedi.

“Şaşırdım, alçakgönüllü oldum ve elbette onur duydum. Umarım, WADA Sporcu Konseyi için değerli bir varlık olduğumu kanıtlayacağım ve sporcu arkadaşlarımın çıkarlarını temsil etmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bunların hiçbiri WPV’nin desteği ve yardımı olmadan mümkün olmazdı ve bunun için inanılmaz derecede minnettarım. Sporla birçok yönden ilgilenebildiğim gerçeğini seviyorum ve bunu yapabildiğim ve ParaVolley dünyasında ailemin ve arkadaşlarımın desteğini aldığım için kendimi şanslı hissediyorum.”

– Ivan Cosiç

Cosic, 2006 yılında uluslararası düzeyde oturarak voleybol oynamaya başladı. Yarışmanın bir parçası olmak ve Avrupa takımlarının üst düzey oyununu görmek ona kendi oyun ve liderlik becerilerini geliştirmesi için ilham verdi. Mükemmel iletişim becerileri, ekip yönetimi ve proje yönetimine katılımının yolunu açtı.

Hırvat takımına birkaç yıldır kaptan olarak liderlik ediyor ve Dünya ParaVolley Sporcular Komisyonunun değerli bir üyesi. Bölgesel düzeyde, sporcu temsilcisi olarak yeniden seçildi ve aynı zamanda ParaVolley Europe Yönetim Kurulu’nda görev yapıyor.


IOC ve IPC Sporcu Komisyonları tarafından atanan beş sporcu soyadlarına göre alfabetik olarak aşağıda listelenmiştir.









İsim

Sporcu Komisyonu

Spor

Ülke

1

KAYANGE, Humphrey

IOC

Rugby (Yedili Ragbi)

Kenya

2

TERHO, Emma

IOC

Buz Hokeyi

Finlandiya

3

VISSER, Jitske

IPC

Tekerlekli Sandalye Basketbolu

Hollanda

4

WŁOSZCZOWSKA, Maja Martyna

IOC

Bisiklete binme (Dağ Bisikleti)

Polonya

5

ZHANG, Hong

IOC

Paten (Hız Pateni)

Çin

Yeni seçilen sekiz sporcu üye soyadlarına göre alfabetik olarak aşağıda listelenmiştir.












İsim

Spor Uyruğu

Uluslararası Federasyon Aday Gösterme
Sporcu Komisyonu

1

ĆOSIĆ, Ivan

Hırvatistan

Dünya ParaVolley (WPV)

2

EGAN, Clare

Amerika Birleşik Devletleri

Uluslararası Biatlon Birliği (IBU)

3

HARS, Jennifer

Almanya

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF)

4

HEGYI, Dora

Macaristan

Uluslararası Jimnastik Federasyonu (FIG)

5

KİT, Kristen

Kanada

Dünya Kürek (WR-FISA)

6

RISKALLA, Rodolpho

Brezilya

Uluslararası Equestre Federasyonu (FEI)

7

SABLJAK, Ella

Avustralya

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF)

8

ZECCHINI, Alessia

İtalya

Dünya Sualtı Federasyonu (CMAS)

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir