İtalyan oturan voleybol yıldızı Sara Cirelli > Dünya ParaVolleyWorld ParaVolley

İtalyan oturan voleybol yıldızı Sara Cirelli > Dünya ParaVolleyWorld ParaVolley

Sara Cirelli, İtalya’ya evine döndüğünde bile, İtalyan oturarak bayanlar voleybol takımının Slovenya’daki Altın Uluslar Ligi’ndeki şampiyonluk zaferinin verdiği yüksek adrenalin ve duygulara sahip.

“Çok mutluyuz. Sezonun ilk önemli müsabakasını kazandık. Vurucu ve Dream Volley Pisa oyuncusu telefon görüşmesinde, Kasım ayındaki Kadınlar Dünya Şampiyonası’ndan bu yana maç oynamamıştık” dedi.

Sarah Cirelli, İtalya’yı arka arkaya altın madalyalara götürdüğü Slovenya’daki PVE Altın Uluslar Ligi’nde MVP seçildi. (Fotoğraf: ParaVolley Europe)

“İyi oyunlardan oluşan bir doruk noktasıydı. Başlarda biraz gergindik, aylar sonra mavi formayla sahalara dönmenin heyecanını ve gerilimini hissettik. Her maçta daha fazla güven kazandık ve yüksek bir oyun seviyesini sürdürdük. Avrupa’nın en güçlü takımlarından biri olduğumuzu açıkça ortaya koyduk. Favori olarak başladık ve beklentileri boşa çıkarmadık.”

19 yaşında, voleyboldaki rekabetçi kariyerini durduran trajik bir scooter kazasının neden olduğu bir diz sorunu, ancak kısa süre sonra teselliyi oturarak voleybolda buldu. Şimdi 32 yaşında olan ve aynı zamanda mesleği biyomedikal mühendisi olan Cirelli, sporda en üst düzeyde rekabet etmeye devam ediyor.

“Takım arkadaşım ve harika arkadaşım Julia Bellandi ve ben bu disiplini 2015’te denedik ve o zamandan beri durmadık. 2016’dan beri milli takımda oynuyorum” dedi.

İtalya’da sağlıklı ve engelli sporcular birlikte oturarak voleybol antrenmanı yaparlar.

“Deneyen herkes sporu bırakmadı. Herkes bundan hoşlanır – engelli veya sağlam. Hatta birçok sporcu kendini bu spora adamak için voleybolu bırakma kararı aldı” dedi.

Pek çok engel, oturarak voleybolun sınıflandırma kriterlerine girebilir. Bir bacağını tümörden kaybedenler, eli doğuştan olmayanlar, doğum problemi olanlar, multipl skleroz hastaları, Cirelli gibi kaza geçirenler var.

“Özellikle bir sakatlıktan sonra bu spora yönelen tüm insanlar bir yeniden doğuş yaşadılar. Oynarken saha dışında yaşadığımız sorunları düşünmüyoruz. Her şeyi paylaşmak ve birbirimize güç katmak heyecan verici. Şampiyonalar ve yarışmalar sırasında, farklı hikayeleri olan – sizinkinden daha zor olan – birçok insanla tanışmak ve onların hayatın sorunlarıyla nasıl yüzleştiklerini görmek güzel.”

Altın Milletler Ligi’ndeki zafer, 9-15 Ekim tarihleri ​​arasında İtalya’nın Caorle kentinde yapılacak Avrupa Şampiyonası beklentisiyle milli takımın yeniden başlaması için iyi bir sınav oldu. Hedefleri Paris 2024 Paralimpik Oyunlarına kalifikasyon.

Sara Cirelli (ortada), Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda aksiyon halinde.

“Temmuz ayında Brezilya’da denizaşırı eğitim de dahil olmak üzere kendimizi mümkün olan en iyi şekilde hazırlamak için birçok sorumluluğumuz var. Hepimiz için muazzam bir motivasyon, Tokyo’daki Paralimpik Oyunlarını deneyimlemiş olmaktı. Cirelli, ağır engelli pek çok insanı evinden uzakta yalnız ve kendi spor disiplinlerinde madalya için mücadele ederken görüyor.

“Spor, sevinçler ve zorluklardan oluşan paralel bir yaşam sunmakla birlikte, her zaman birbirimize yardım etmek zorunda olduğumuz takım sporlarında yer alan engelliler başta olmak üzere her sporcuya yaşam kalitesinde artış sağlamakta, çok güçlü bir bağ oluşturmaktadır. birlik.”

Kaynak: İtalya24 Haberleri

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir