Gizele beklediği altın ana kavuştu > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Gizele beklediği altın ana kavuştu > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Saraybosna 2022’de Brezilya ile Kanada arasında oynanan altın madalya maçında takım arkadaşlarına giden Gizele’nin gözleri topa çevrildi.

Saraybosna, Bosna-Hersek, 11 Kasım 2022 – Gizele Maria da Costa Dias, Cuma günü Brezilya’nın heyecan verici beş setlik finalde Kanada’yı yendiği 2022 Dünya ParaVoleybol Oturarak Voleybol Dünya Şampiyonası’nda nihayet altın anını elde etti.

Gizele, 12 yıldır Brezilya takımıyla birlikte ve kadrodaki varlığı iki Paralimpik bronz madalya kazandı. Brezilyalı oyun kurucu ve takım arkadaşları Saraybosna’da ilk dünya şampiyonluğunun yanı sıra Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na ilk bileti aldılar.

Gizele, “Her zaman istediğimiz şeyi ilk kez başardık” dedi.

“12 yıldır takımdayım ve bunca zamandır beklediğimiz an buydu. Brezilya bayrağı en tepeye çekilerek ilk kez milli marşımızı dinleyeceğiz. Bu muhtemelen hep birlikte yaşayabileceğimiz en büyük duygudur.”

Gizele ilk olarak oturarak voleybol faaliyetlerine São Paulo, Suzano’daki SESI/SP kulübünde profesyonel bir sporcu olarak başladı. Başlangıçta futbolcu olan babasının spor sevgisinde en büyük etkisi olmuştur.

Bir salon voleybol maçında sol dizini ciddi şekilde burktu ve rekonstrüktif cerrahi gerektiren LCA’yı kırdı. Sol bacağında his, hareket ve kuvvet kalmamıştı. Sol ayağı hareket etmiyor.

Brezilya milli takımı teknik direktörü Ronaldo Oliveira, onu 2009 yılında oturarak voleybolla tanıştırdı ve o zamandan beri Brezilya milli takımında yer alıyor. Ayrıca SESI/SP takımıyla sekiz kez Brezilya Kulüp Şampiyonu.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir