Brezilya tarzı tutku, aşk ve çalışma > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Brezilya tarzı tutku, aşk ve çalışma > World ParaVolleyWorld ParaVolley

Giba, Brezilya oturma voleybolunun temel taşıdır.

Saraybosna, Bosna-Hersek, 7 Kasım 2022 – Gilberto Lourenco da Silva veya Giba, on yıldan fazla bir süredir Brezilya erkek milli takımını başarıya taşıyan ana güçlerden biri.

Giba, Rio 2016 ve Tokyo 2020’de arka arkaya dördüncülük de dahil olmak üzere dört Paralimpik Oyun finaline kaldı. Ancak Giba ve ekibi, Elblag’da gümüş talep ettikleri Oturarak Voleybol Dünya Şampiyonasında daha başarılı oldular. 2014 ve Arnhem 2018’de bronz.

Brezilya takımının deneyimli oyuncularından biri olarak, tutku, aşk ve çalışma, yeni nesil oyunculara ilham vermek için yaşaması gereken üç kelimedir.

Giba, “Hayatta veya sporda uygulamanız gereken tutku, aşk ve işten başka bir şey yok” dedi.

“Belki tutkuyla ilgili iyi ve kötü şeyler vardır, bu yüzden onu nasıl dengede tutacağımızı öğrenmeliyiz. Bazı anlarda duygularımız bizi alt ediyor ama Brezilya tarzı bu ve kültürel olarak içimize işlemiş.”

Brezilya kültürüyle ilgili şeyler arasında, onları maçtan önce ritim ve harekete geçiren samba müziğine olan sevgisi var.

“Samba, Brezilya halkının yaşam biçimidir. Bu müziğe olan sevgimiz bizi harekete geçiriyor ve motive ediyor. Bu ritüeli 12 yıl önce başlattık, her yarışma için bizi iyi bir çalma havasına sokmak için marşımız olarak bir şarkı seçtik. 43 yaşındaki Sao Paulo yerlisi, Brezilyalıların ritim ve hareket yoluyla spordan zevk alma şeklidir” dedi.

Giba, özellikle genç nesil için sıkı çalışmanın öneminin altını çizdi. Takımın emektarlarından biri olarak, 2022 Dünya ParaVolley Oturarak Voleybol Dünya Şampiyonası’ndaki ana rolü, onları sıkı çalışmaya zorlamak ve aynı zamanda kritik durumlarda soğukkanlılıklarını korumaktır.

“Dünya Şampiyonasında harika bir deneyim yaşıyoruz. Bazı yeni sporcularımız var ve iyi bir karışımla bu yarışmada hedefimize ulaşmada iyi bir iş çıkarabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Deneyimli bir sporcu olarak, genç oyunculara özellikle önemli anlarda soğukkanlılıklarını korumalarını söyleme sorumluluğum var. Yedek kulübesindeyken bile onlarla konuşuyorum, onları motive ediyorum ve koçun peşinden gitmelerini tavsiye ediyorum.”

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir