Bauyrzhan Takhauov, Kazakistan’ın En İyi Paralimpik Spor Antrenörü ödülünü kazandı

Bauyrzhan Takhauov, Kazakistan’ın En İyi Paralimpik Spor Antrenörü ödülünü kazandı

Kazakistan ParaVolley, erkekler milli takım başantrenörü Bauyrzhan Takhauov’un bu yıl Yılın Paralimpik Spor Antrenörü ödülünü, çevrimiçi oylamayla diğer üç adayı geride bırakarak kazandığını duyurdu.

Takhauov, yüzde 42 veya 2.153 oy alan bir sonraki en iyi adaya karşı 179 oy farkla 2.332 oy toplayarak yüzde 45 oyla kazandı; diğer adaylar ise yüzde 9 veya 475 oyla ve yüzde 4 ile geride kaldı. yüzde veya 201 oy.

Kazak oturarak voleybol taktisyeni, 2023’te erkek takımı için harika bir koşu yöneterek, Kazakistan’ın 28 yıl sonra Paralimpik Oyunlarına geri dönmesine yardımcı oldu ve Astana’daki 2023 PVA Oturma Voleybol Bölge Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanmaya hak kazandı.

Kazakistan teknik direktörü Bauyrzhan Takhauov, Bosna-Hersek’in Saraybosna kentinde düzenlenen 2022 WPV Oturma Voleybol Dünya Şampiyonası’nda.

Kazakistan Paralimpik Oyunları’na son kez 1996 Atlanta Oyunları’nda katılmıştı ve burada genel klasmanda sekizinci olmuştu.

Takhauov ayrıca, Çin’in Hangzhou kentinde düzenlenen Asya Para Oyunları’nın dördüncüsünde Kazakistan’ı İran’ın ardından ikinci sıraya taşıyarak dünyanın en iyi takımlarından biri olduklarını kanıtladı.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir