Afrika Bölge Şampiyonası’nda Ruandalı erkekler kadınlardan daha zorlu bir rotada

Afrika Bölge Şampiyonası’nda Ruandalı erkekler kadınlardan daha zorlu bir rotada

Ruanda oturmalı voleybol antrenörü Dr. Mosaad Elaiuty, Kigali Today’e erkek ve kadın takımlarının 29 Ocak – 3 Şubat tarihleri ​​arasında Lagos, Nijerya’da gerçekleşecek 2024 ParaVolley Afrika Oturmalı Voleybol Bölge Şampiyonası hazırlıkları hakkında konuştu.

Ünlü Mısırlı taktikçi özellikle kadın takımına olan güvenini dile getirerek Paralimpik Oyunları elemelerine giden yolun daha kolay olacağını, erkek takımının ise turnuvada zorlu bir rekabetle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Her iki Ruandalı takımın da Mısır’ın Kahire kentinde düzenlenen Dünya Kupası’nda mücadele etmesiyle hazırlıklar Kasım 2023’ten beri başladı.

“Kasım ayındaki Dünya Kupası’ndan başladık ve şu anda iyi hazırlanıyoruz. Süre çok kısa, bundan memnun değilim. Ancak sorun, hazırlıklara birlikte başlamak için yardımın erken gelmemesiydi” dedi Elaiuty.

Ruandalılar B Grubu’nda Zimbabve, Cezayir ve Libya ile berabere kaldı.

Teknik direktör, “Asıl rekabet bir sonraki turlarda başlayacak çünkü güçlü bir havuz olan A Grubu takımlarıyla Kenya, Fas ve Mısır’la oynayacağız” dedi.

2023 yılını dünya beşincisi olarak tamamlayan kadın takımına gelince, Elaiuty rakiplerine göre avantajlı olduklarına inanıyor.

“Artık dört takımız çünkü son birkaç günde Kenya’nın turnuvaya katılmasına izin verdiler ve biz de daha düşük seviyede oynayan Nijerya ve Zimbabwe ile birlikte onlarla oynayacağız. Ruanda’nın kadın takımı artık daha yüksek bir seviyede mücadele ediyor ve güçlü takımlara karşı oynuyor, dolayısıyla bizim için muhtemelen daha kolay bir müsabaka olacak” dedi antrenör.

“Takımı kazanmaya hazırlayacağız ve Paris’e bilet alacağız. Şimdi hedefimiz bu, sonra bir sonraki adım olan Paris’e hazırlanmayı düşüneceğiz” dedi.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir