World Skillsport ve World ParaVolley geliştirmede ortak > World ParaVolleyWorld ParaVolley

World Skillsport ve World ParaVolley geliştirmede ortak > World ParaVolleyWorld ParaVolley

World Skillsport Başkanı Rudi Van Den Abeele ve CEO Charmaine Hooper, World ParaVolley Başkan Yardımcısı Lori Okimura ile bir anlaşma imzaladı

World Skillsport, iki yılda bir düzenlenen Dünya Oyunları başta olmak üzere, fiziksel engelli insanlara yönelik bir dizi spor ve gelişim fırsatı sunuyor. Hem Paralimpik program içinde hem de dışında spor ve disiplinleri destekleme konusunda uzun bir geçmişe sahiptir.

World ParaVolley, Paralimpik oturarak voleybol sporunu yönetir ve dünya çapında Paralimpik sporcular için bunun ve diğer voleybol türlerinin geliştirilmesinden sorumludur.

Yeni ortaklık, Dünya Yetenek Sporları Oyunlarında, yakında başlayacak Guttmann Oyunlarında ve geliştirme kamplarında ayakta voleybolun plaj versiyonunu sunmak için iki organizasyonun yakın işbirliği içinde çalışmasını sağlayacak.

Ayrıca Dünya Yetenek Sporu etkinliklerinde Uluslararası Teknik Görevlileri eğitme fırsatlarını bulmak için de işbirliği yapacaklar.

Anlaşmanın üçüncü ana alanı her iki kuruluşa üyelik ve faaliyetlerine ilişkin farkındalığın artırılmasını kapsıyor. ParaVolley’e yönelik oyunlar, eğitim ve geliştirme fırsatları, World Skillsport ve World ParaVolley’in temsil ettiği dünya çapındaki topluluklara tanıtılacak. Ayrıca erişim alanlarını genişletmek için ikili üyelik fırsatları da sunulacak.

World ParaVolley Başkanı Barry Couzner OAM şunları söyledi: “World ParaVolley, yeni kurulan World Skillsport’un gelecekte her iki tarafa da fayda sağlayacak bir işbirliği anlaşması imzalamayı kabul etmesinden onur duyuyor. ParaVolley sporcularına Dünya Yetenek Sporları bayrağı altında yarışmalara katılmaları için harika fırsatlar sağlayacak olan Dünya Oyunları ve Guttmann Oyunları da dahil olmak üzere, tabandan seçkinlere kadar çeşitli seviyelerde Dünya Yetenek Sporu ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Dünya Yetenek Sporu Başkanı Rudi Van Den Abeele şunları söyledi: “Dünya Yetenek Sporu’na dönüştüğümüzden bu yana imzaladığımız ilk anlaşmanın World ParaVolley ile olmasından daha mutlu olamazdık. Uluslararası Tekerlekli Sandalye ve Ampute Sporları Federasyonu ve Serebral Palsi Uluslararası Spor ve Rekreasyon Derneği’nin tarihi boyunca büyümesi desteklenen uzun bir spor dalının en sonuncusudur.

“Oturarak voleybol son derece eğlenceli ve popüler; bu da kesinlikle Oyunlarımızın tüm biçimleriyle kapsamını genişletmeye yardımcı olacak. Plaj ParaVolley’i de birlikte yolculuk etmekten mutluluk duyduğumuz heyecan verici bir disiplin. Bunu sporcuların ve yetkililerin sayısını ve seviyesini artırmak için mevcut birçok fırsatla birleştirirseniz harika şeyler başarabileceğimizi düşünüyoruz.”

World Skillsport ve World ParaVolley arasındaki anlaşma, Bahreyn’deki son Uluslararası Paralimpik Komitesi Genel Kurulu sırasında imzalandı.

Dünya Yetenek Sporu Hakkında

Ocak 2023’te Uluslararası Tekerlekli Sandalye ve Ampute Sporları Federasyonu ve Serebral Palsi Uluslararası Spor ve Rekreasyon Derneği, Dünya Yetenek Sporu olmak için güçlerini birleştirdi.

Artık tüm bedensel engellilere yönelik rekabet ve gelişim faaliyetleri sunan her iki kuruluş, 1950’li yıllardan itibaren Paralimpik Hareket’te önemli roller üstlendi ve oynamaya devam ediyor.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir