World ParaVolley, Vanuatulu Debbie Masauvakalo’yu Başkan Yardımcısı olarak atadı

World ParaVolley, Vanuatulu Debbie Masauvakalo’yu Başkan Yardımcısı olarak atadı

Vanuatu’dan Debbie Masauvakalo (ortada) IOC Kadın ve Spor Ödülünü aldı. ©️ Greg Martin/IOC

World ParaVolley Yönetim Kurulu, Barry Couzner OAM’ın (AUS) emekli olmasının ardından Lori Okimura’nın (ABD) Başkanlık pozisyonuna geçmesiyle oluşan boşluğu doldurarak Debbie Masauvakalo’yu (VAN) Başkan Yardımcısı pozisyonuna atadı.

Yönetim Kurulu, seçimini 19 Şubat’ta yapılan son sanal yönetim kurulu toplantısında yaptı. Masauvakalo, Paralimpik Oyunlardan sonra yıl sonunda yapılması öngörülen 2024 WPV Genel Kurulunun tamamlanmasıyla bu görevi üstlenecek.

Vanuatu’nun Debbie Masauvakalo’su

“Dünya ParaVolley Kurulunun beni Başkan Yardımcısı olarak seçmesi büyük bir onur. Okyanusya bölgesinde, özellikle de voleybolun en büyük katılımlı sporlardan biri olduğu ve kırsal topluluklarda hem erkeklerin hem de kadınların birlikte oynadığı tek spor olduğu Pasifik Adaları’nda, WPV üyeliğinin ve paravole katılımının artmasına yardımcı olmayı umuyorum.” dedi Masauvakalo. söz konusu.

“WPV ve PVAO’nun desteğiyle, Vanuatu’da Volley4Change Programı aracılığıyla hem oturarak voleybolu hem de plaj paravolesini geliştiriyoruz, böylece her yetenekten insan bu sporu oynama fırsatına sahip oluyor.”

Vanuatu Voleybol Federasyonu Başkanı Masauvakalo, paravolley, voleybol ve plaj voleybolu programlarını yönetiyor. Kaynak yaratma ve geliştirme, yönetişim, yönetim ve yönetim konularına odaklanan uluslararası spor camiasında deneyimli bir liderdir ve devlet kurumları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarla ilişki kurma konusunda geniş deneyime sahiptir.

FIVB (Plaj Voleybolu Komisyonu), Asya Voleybol Konfederasyonu’nda (Plaj Voleybolu Komitesi) liderlik pozisyonlarında görev yapmaktadır, Okyanusya temsilcisi olarak İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları Plaj Voleybolu Komitesi üyesidir ve Vanuatu Sporda Kadınlar Komisyonu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Masauvakalo, 2019’da Okyanusya bölgesi için Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC Kadın ve Spor Ödülü’nü aldı ve önceki yıllarda 2017-2018’de Vanuatu Ulusal Olimpiyat Komitesi tarafından Yılın Yöneticisi ödülüne layık görüldü. Avustralya’daki Queensland Üniversitesi’nden uygulamalı bilimler diplomasıyla mezun oldu.

World ParaVolley başkanı Lori Okimura, “Debbie’nin enerjisinin ve deneyiminin WPV Yönetim Kurulu’nda ve organizasyon içinde yer alması, özellikle de yönetim geçmişi ve uluslararası spor camiasındaki deneyimiyle birlikte olması harika” dedi.

“Okyanusya bölgesindeki ve dünya çapındaki plaj voleybolu alanındaki uzmanlığı, plaj paraşütünün Brisbane 2032 Paralimpik Oyunları’na dahil edilmesini ararken küresel faaliyetlerimizi destekleyecektir.”

World ParaVolley, yeni ortaya çıkan plaj paravolü ve Paralimpik oturarak voleybol disiplini de dahil olmak üzere, fiziksel engelli kişiler için voleybolun tüm disiplinlerinin küresel yönetişiminden, planlanmasından ve yönetiminden sorumlu Uluslararası Federasyondur.

Previous PostNextNext Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir